Mini bo kljub dejstvu, da ima nemške lastnike, tudi v prihodnosti še poudarjal britansko poreklo. Foto: Mini
Mini bo kljub dejstvu, da ima nemške lastnike, tudi v prihodnosti še poudarjal britansko poreklo. Foto: Mini

Oblikovalski prototip mini vision, ki temelji na virtualnem 3D-hologramu, tako razkriva, kakšna bo zunanja podoba novih generacij minijevih modelov. Njihova skupna značilnost bo združevanje novih oblik s tradicionalnimi, za prepoznavnost znamke še kako pomembnimi linijami in podrobnostmi. Med najopaznejšimi elementi je vztrajanje pri optičnem in fizičnem ločevanju steklenih površin, strehe in drugih delov karoserije, kar poudarja posamezne oblikovne elemente vozila.

Več pozornosti nameravajo v prihodnje posvečati tudi aerodinamiki, kar pomeni tako dovajanje in odvajanje zraka do motorja in zavor kot tudi celotnemu toku zraka prek karoserije vozila.

Bolj ali manj dosledno upoštevanje tradicionalne razporeditve posameznih elementov pa je po videnem mogoče pričakovati tudi v notranjosti. Zasnova armature bo še vedno poskušala ustvarjati dodaten vtis prostornost, kljub kompaktnim zunanjim meram avtomobila. Oblikovalci pa posebej izpostavljajo nekatere podrobnosti, ki se nanašajo na poudarjanje britanskega porekla znamke, na primer prepletene elastične trakove, ki spominjajo na zastavo Združenega kraljestva, hkrati pa opravljajo funkcionalne naloge za pritrditev različnih predmetov, od telefonov do plastenk s pijačo.