Peugeot za zmanjšanje izpustov ogljikovega dioksida napoveduje paleto elektrificiranih športnih modelov. Foto: Peugeot
Peugeot za zmanjšanje izpustov ogljikovega dioksida napoveduje paleto elektrificiranih športnih modelov. Foto: Peugeot

Elektrificirani športni modeli so del strategije za zmanjšanje izpustov ogljikovega dioksida celotne modelne palete. Nastali bodo v sodelovanju s hišnim športnim oddelkom Peugeot Sport, prvi pa bodo pripravljeni že leta 2020.

Peugeotov prvi mož Jean-Phillipe Imparato je ob tem povedal, da je užitek v vožnji v srcu zgodovine znamke in da jim elektrifikacija omogoča ponujanje novih visokozmogljivih različic strankam, ki želijo izkusiti športne občutke ob majhnih izpustih. Dodal je, da bodo s tem odkrivali nova področja ter se soočali z novimi izzivi, pri čemer Peugeot nikoli ne bo dolgočasna znamka.

Z izjemnimi zmogljivostmi
Francoski proizvajalec za zdaj ni natančno napovedal, kateri športni modeli bodo elektrificirani, pri čemer bi en izmed njih lahko bil model 508 R, ki bi ga lahko poganjal hibridni sklop z 1,4-litrskim bencinskim motorjem s skupno močjo 257 kilovatov (350 KM). Avtomobil naj bi premogel štirikolesni pogon, se izstrelil do stotice v 4,5 sekunde ter dosegel končno hitrost 250 kilometrov na uro. S takšnimi zmogljivostmi bi se lahko postavil ob bok modelom, kot je audi S4.

Poleg omenjene limuzine bomo najverjetneje videli tudi elektrificirane različice naslednikov modelov 208 GTi in 308 GTi ter športne križance s podobnimi pogonskimi sklopi.