Twingo je spredaj izgubil okrogle dnevne luči, ki so jih nadomestile nove v obliki črke C v sklopu glavnih žarometov. Foto: Renault
Twingo je spredaj izgubil okrogle dnevne luči, ki so jih nadomestile nove v obliki črke C v sklopu glavnih žarometov. Foto: Renault

Spredaj opazimo nov odbijač z režama za vstop zraka na straneh, novo masko in žaromete z dnevnimi lučmi v tehniki LED v obliki črke C, namesto posameznih okroglih luči, ki krasijo poslavljajoči se model. Zadek je dobil preoblikovan zadnji odbijač, novo grafiko zadnjih luči in ročaj za odpiranje prtljažnih vrat. Nov je tudi zračnik na levem boku vozila, ki prispeva k boljšemu hlajenju motorja v zadku. Estetsko osvežitev zaokrožata novi karoserijski barvi. Poleg bele Quartz White bo na voljo živahna rumena Mango Yellow.

Notranjosti so namenili novo sredinsko konzolo z dvema priključkoma USB in novo prestavno ročico. Na voljo bosta multimedijski napravi R&Go in Easy link s 17,8-centimetrskim (7-palčnim) zaslonom na dotik ter s povezljivostjo s sistemoma Android Auto in Apple CarPlay.

Foto: Renault
Foto: Renault

Nova trivaljnika
Namesto atmosferskega trivaljnika SCe 70 bo po novem na voljo malce močnejši SCe 75, ki zmore 55 kilovatov (75 KM), namesto prisilno polnjenega TCe 90 pa prav tako nekoliko močnejši TCe 95, ki razvije 68 kilovatov (92 KM). Ta bo na izbiro z ročnim ali dvosklopčnim avtomatiziranim menjalnikom EDC.

Proizvodnja twinga bo tudi po prenovi potekala v novomeškem Revozu. V prodajne salone bo prispel predvidoma aprila.