Preizkušanje odziva morebitnih kupcev na dodatno kozmetiko. Foto: Citroën
Preizkušanje odziva morebitnih kupcev na dodatno kozmetiko. Foto: Citroën

Drugačnost je zaželena tudi v razredih cenovno dostopnejših vozil, česar se pri Citroënu dobro zavedajo in kupcem ponujajo posebne serije.

V Ženevi so tako »preizkušali teren« s predstavitvijo, uradno sicer prototipa, mišičaste, ekstrovertirane in brezkompromisne različice najbolj prodajanega modela C3 imenovane Red Block. Prototip ima karoserijo obarvano v sivi mat barvi Thorium in je za 15 mm nižji od serijske različice ter opremljen s 17-palčnimi kolesi črne svetleče barve z diamantnim leskom. Okrasne letvice bočnih stekel in platišča koles krasi popolnoma nova biserno rdeča barva. Zaščitne letve in obrobe odprtin za vhod zraka na prednjem odbijaču, spodnji profil na prtljažnih vratih, okvirji žarometov, ohišja zunanjih ogledal in profil obloge vetrobranskega stekla zenith pa so zaradi poudarjanja kontrastov obarvani v svetleči črni barvi. V notranjosti za kontrast poskrbijo rdeča sedežne obloge in detajli na vratih. Posebnost, ki bode v oči pa je tudi 3-dimenzionalna podoba buldoga na okrasni letvi armature pred sovoznikom.

Kaj pokazanega na prototipu bo dejansko mogoče videti v morebitni posebni seriji je seveda stvar ugibanja, brez dvoma pa so tovrstna izstopanja tržno zanimiva in dodaten magnet za kupce.

Najbolj svež dokaz, da se tega pri Citroënu dobro zavedajo, je pred kratkim predstavljena omejena serija prestižnejšega sorodnika C3, modela DS3 imenovana »Serie Noire« v elegantni črni barvi, usnjenim oblazinjenjem v notranjosti in še bogatejšo opremo kot že pri tako ali tako izdatneje opremljenih serijskih različicah.