Da bomo izvedli projekt, vas vljudno vabimo k izpolnitvi anonimne spletne ankete. Foto: Boštjan Podlogar/MMC RTV SLO
Da bomo izvedli projekt, vas vljudno vabimo k izpolnitvi anonimne spletne ankete. Foto: Boštjan Podlogar/MMC RTV SLO

V okviru projekta Nevrološko in kognitivno ocenjevanje vozniških sposobnosti na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani izvajajo študijo o vozniških sposobnostih in vedenju voznikov v Sloveniji.

Zmožnost predvidevanja obnašanja voznikov in profiliranje njihovih vozniških sposobnosti bo eden ključnih elementov pri načrtovanju transporta in pripadajoče infrastrukture ter algoritmov za samovoznike.

Glavni cilj projekta je tako načrt in razvoj sistema za holistično oceno vozniških sposobnosti in obnašanja voznikov z upoštevanjem individualnih razlik med vozniki, z namenom učinkovitejšega načrtovanja prometne infrastrukture v Sloveniji in širše.

Izpolnijo lahko le imetniki vozniških dovoljenj
Za izvedbo projekta vas vljudno vabimo k izpolnitvi anonimne spletne ankete. Anketo lahko izpolnijo le imetniki veljavnih vozniških dovoljenj, vzela pa vam bo približno od 15 do 20 minut časa. Povezava do ankete.

V okviru študije omogočamo tudi možnost preizkusa vozniških sposobnosti v naprednem simulatorju vožnje vožnje v Triglav Lab centru na Dunajski 20 v Ljubljani. Za rezervacijo termina se prijavite z vpisom svojega elektronskega naslova, kamor vam bomo poslali vse podatke o kraju in prostih terminih. Elektronski naslov bo uporabljen izključno za predajo omenjenih podatkov in bo po končani študiji izbrisan. Preizkus v simulatorju vožnje je mogoč le za imetnike veljavnih vozniških dovoljenj.

Študijo izvaja Fakulteta za elektrotehniko Univerze v Ljubljani v sodelovanju z Oddelkom za psihologijo Filozofske fakultete Univerze v Mariboru. Financira jo Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije, podpirajo pa jo podjetja Zavarovalnica Triglav in Nervtech ter Inštitut za za civilizacijo in kulturo.