Mini minor bo temeljil na konceptu rocketman, ki ga je Mini premierno predstavil leta 2011 na avtomobilskem salonu v Ženevi. Foto: Mini
Mini minor bo temeljil na konceptu rocketman, ki ga je Mini premierno predstavil leta 2011 na avtomobilskem salonu v Ženevi. Foto: Mini

BMW Group in Toyota Motor Corporation utegneta nadgraditi svoje partnerstvo in v skupne projekte vključiti novo različico minija.
BMW in Toyota sta leta 2011 začela sodelovati na področju trajne mobilnosti. Partnerstvo vključuje sodelovanje pri pogonu na gorivne celice, razvoju tehnologije lahkih materialov, baterij za električne avtomobile in izdelave športnega vozila z lahko konstrukcijo.
Tudi Toyota s svojim modelom
Nemški Autobild piše, da naj bi pri BMW-ju resno razmišljali, da bi zbirki vozil mini dodali novo različico minor. Pri tem si obetajo sodelovanje s Toyoto, ki bi utegnila predstaviti svojo različico avtomobila, poimenovano starlet. Avtomobilska proizvajalca naj bi bila že daleč s pogovori, pišejo Nemci.
Minor, ki bo temeljil na konceptu mini rocketman, bo v dolžino meril 3450 milimetrov, kar je 370 milimetrov manj od trivratnega minija. Pričakuje se, da naj bi bil minor kar okoli 4.000 evrov cenejši.
Mini bi z modelom minor v svojo paleto vrnil ime, ki so ga uporabljali v prvih različicah, pod imenom Morris, v začetku šestdesetih let prejšnjega stoletja. Pričakuje se, da bo BMW predstavil tudi električno različico minorja, še prej, predvidoma leta 2018 ali 2019, pa bo mali avtomobil pripravljen s klasičnimi pogonskimi motorji.
Pri Miniju so pred kratkim s ciljem večje konkurenčnosti naredili ostre reze in s seznama modelov, ki jih izdelujejo, črtali imena, kot so coupe, roadster in paceman, ki se niso mogli pohvaliti z dobro prodajo.