Avtomobil z izrazitim retrovidezom naj bi dosegel hitrost 500 kilometrov na uro. Foto: Corbellati
Avtomobil z izrazitim retrovidezom naj bi dosegel hitrost 500 kilometrov na uro. Foto: Corbellati

Corbellati, novo ime v svetu avtomobilizma, bo na letošnji avtomobilski salon v Ženevi pripeljal zelo poseben avtomobil, ki s svojimi oblinami prikliče v spomin legendarne modele, kot sta alfa romeo 33 stradale in ferrari 330 P4. Toda zares izjemne so njegove zmogljivosti.

Pod privlačno obliko modela s pomenljivim imenom missile (projektil) se namreč skriva devetlitrski V8, ki s pomočjo dveh turbo polnilnikov razvije neverjetnih 1.324 kilovatov (1800 KM). To naj bi avtomobilu z okvirjem in karoserijo iz ogljikovih vlaken omogočalo doseganje končne hitrosti 500 kilometrov na uro. Izjemen paket vključuje tudi prilagodljivo vzmetenje in zavore iz keramike ter ogljikovih vlaken.

Če mu bo uspelo doseči napovedano končno hitrost, bo premagal tako hennessey venom GT kot koenigsegg agero RS, ki sta presegla hitrost 430 kilometrov na uro.

Kje je sploh mogoče?
Na svetu je le nekaj krajev, ki omogočajo varno doseganje takšnih hitrosti. Bugatti je za to uporabil Volkswagnovo testno stezo Ehra-Lessen, Hennessey vzletno stezo vesoljskega središča Kennedy na Floridi, medtem ko so za Koenigsegg zaprli del hitre ceste v Nevadi.

Zato bo zanimivo videti, kje se bo ambicioznega podviga lotil Corbellati, seveda, če se bo to sploh zgodilo.