Boštjan Romih je lani poleg viktorja za tv-osebnost dobil tudi Vikendov gong popularnosti. Foto: BoBo
Boštjan Romih je lani poleg viktorja za tv-osebnost dobil tudi Vikendov gong popularnosti. Foto: BoBo
Zakonca Romih, ki sta se spoznala pri pevskem zboru, poročila pa po petih letih zveze, sta se sicer že dolgo strinjala, da si želita tri otroke, tudi v hiši sta načrtovala tri otroške sobe. Zdaj bosta njuna hči Rosa in sin Dan dobila bratca ali sestrico. Foto: MMC RTV SLO

Priljubljeni voditelj oddaje Na zdravje! je že lani dobil viktorja za tv-osebnost. Tudi letos se je znašel med peterico, ki se poteguje za zlati kipec v tej kategoriji. Njegovi tekmeci so Mario Galunič, Sašo Hribar, Peter Poles, Boštjan Romih in Matjaž Tanko.

Na MMC-ju boste lahko do podelitve viktorjev prebrali pogovore z vsemi nominiranci za viktorje z RTV Slovenija. Maria Galuniča smo vam že predstavili.

Z Boštjanom smo poklepetali o tem, kaj mu pomenijo nagrade, razkril je tudi, da narodnozabavne viže niso glasba, ki jo največ posluša v zasebnem življenju, morda pa izveste še kaj zanimivega o 36-letnem voditelju z žametnim glasom, ki je pred kratkim za MMC potrdil, da z ženo Laro, ki je arhitektka, pričakujeta tretjega otroka.

Viktorja za tv-osebnost ste dobili že lani. Kaj vam pomenijo nagrade?
Zanimivo poživitev dela in priznanje. Posebej všeč pa mi je, da je to priznanje, ki ga podeljuje ljudstvo.

Kje imate razstavljenega lanskega viktorja, vsem na očeh ali je skrit v kakšni omari?
Ni vsem na očeh, vse nagrade, kot sta gong in viktor, še čakajo na poseben kotiček, kjer bodo vse skupaj urejene, a še ni čisto dokončan.

Poznamo vas kot radijskega in tv-voditelja, morda pa manj ljudi ve, da ste tudi trener javnega nastopanja in ste nekaj časa v Rusiji poučevali slovenščino. Kako ste se znašli v vlogi lektorja?
Takrat sem bil še študent in poslali so me v mesto Perm v nekakšno izvidnico, da bi preveril razmere, ali bi tam lahko postavili lektorat slovenskega jezika. Zato sem dva meseca tam poučeval slovenščino. Nisem pa slovenist, takrat sem bil študent splošnega jezikoslovja, profesorica je v meni videla potencial, da bi ji poročal o stanju tam. No, lektorat se potem tam žal ni vzpostavil, ampak kolikor vem, se slovenščina tam še vedno poučuje.

Na TV Slovenija vodite oddajo Na zdravje! Gotovo pa poleg narodnozabavnih viž, glede na to, da ste predstavnik mlajše generacije, poslušate še kaj drugega?
Tudi narodnozabavna glasba si zasluži,da do nje nimamo predsodkov, ne smemo je dajati v nič, to je pač eden od obrazov glasbe, ki ima svoje občinstvo, namen in spada v svoje okvirje. Drugačne glasbene užitke pa najdeš v kakšni glasbeni dvorani. Eno je glasba za preprosto veselje, druga za estetske užitke. Klasično glasbo sam uvrščam najvišje, zadnja leta zbiram avdiofilske posnetke glasbe, kjer se pojavljajo dovršeni vokali. Lep in dobro posnet glas je balzam za moja ušesa.

Kmalu boste tretjič postali očka. Zdaj že veste, boste dobili dečka ali deklico?
Ne vemo še, zna se pokazati na pregledu v bližnji prihodnosti, vendar mislim, da bova o tem v javnosti z ženo zaenkrat kar molčala.