Gasilci so Kristalno palačo osvojili v polni opremi. Foto: BoBo
Gasilci so Kristalno palačo osvojili v polni opremi. Foto: BoBo
Kristalna palača
Kristalna palača je s 89 metri najvišja zgradba v Sloveniji. Foto: BoBo

V ljubljanskem nakupovalnem središču BTC City je potekal že peti izziv teka po stopnicah na Kristalno palačo. Na tek Step Up se je prijavilo 600 udeležencev, ki so z navijači "zavzeli" najvišji nebotičnik v državi. Prireditev spodbuja k bolj zdravemu načinu življenja, ima pa tudi močno dobrodelno noto, so sporočili prireditelji, ekipa Alive Step up.

Prvi tekači so se na 89 metrov visoko zgradbo, ki ima 21 nadstropij in 479 stopnic, podali ob 8.00. Tek v Ljubljani poteka od leta 2014.

Tek gasilcev, v petkah, ekstremni, štafetni tek ...
Kategorij je bilo devet, tako da je vsak lahko našel svojo kategorijo izziva, od lahke do ekstremne, štafetnih za skupine, pa tudi otroško. Letošnja novost je bila Tek v petkah, pri čemer je morala biti peta visoka najmanj osem centimetrov.

Dogodek ima tudi močno dobrodelno noto. Sredstva, ki jih bodo zbrali z donacijami, bodo namenili Pediatrični kliniki v Ljubljani.

Prireditev sta vodila Andrej Težak - Tešky in David Urankar, za glasbo pa je skrbel DJ Uroš Bitenc. Prireditve se je udeležil tudi Haki Doku, albanski paraolimpijski tekmovalec, ki potuje po svetu in se z vozičkom spušča po stopnicah navzdol, in nosilec več rekordov v Guinnessovi knjigi. Njegov cilj je, da svetu in predvsem sebi dokaže, da "zmore".