Prva, ki se je podala na oder, Sara Kobold, je za MMC razkrila, da je predvsem računala na glasove domačih.  'Računam predvsem na glasove mojih prijateljev, družine in mojega kluba oboževalcev. Upam, da mi bodo dali kakšen glasek, ki ga bom zelo vesela. Imam tudi nekaj prijateljic, ki mi ustvarjajo Facebook in Fanbook strani, saj sama med vsemi temi pripravami ne bi mogla, tako da sem zelo hvaležna.' Foto: MMC RTV SLO
Prva, ki se je podala na oder, Sara Kobold, je za MMC razkrila, da je predvsem računala na glasove domačih. 'Računam predvsem na glasove mojih prijateljev, družine in mojega kluba oboževalcev. Upam, da mi bodo dali kakšen glasek, ki ga bom zelo vesela. Imam tudi nekaj prijateljic, ki mi ustvarjajo Facebook in Fanbook strani, saj sama med vsemi temi pripravami ne bi mogla, tako da sem zelo hvaležna.' Foto: MMC RTV SLO

postaj. Ugotavljali smo, kdo je bil najbolj spreten pri zbiranju glasov in podpore.

Tokrat so o finalistih nacionalnega izbora za pesem Evrovizije - Eme odločali le glasovi gledalcev in poslušalcev, zato je bil vsak glas še toliko bolj pomemben. Pred letošnjimi izvajalci tako ni bila samo naloga, da se čim bolje pripravijo na nastop, ampak tudi, da naberejo glasove čim večjega števila ljudi in da nardijo pesem, ki bo všeč najrazličnejšim glasbenim okusom. Medtem ko so nekateri svoje glasove "lovili" pri prijateljih in sokrajanih, so drugi podporo iskali na najrazličnejših spletnih omrežjih.

V spodnji fotozgodbi si poglejte, kako so se zbirali glasovi podpore za nastop v finalu. V ospredje smo postavili tiste izvajalce, ki je to najbolje uspelo.

Marko Vozelj: 'Pričakujem glasove tistih, ki jim je všeč dobra in iskrena muzika. Prijatelji so mi sicer naredili profile na različnih spletnih straneh, ampak ne jaz, ker se ne razumem dobro na računalnike.' Foto: MMC RTV SLO/ P. S.
Langa: 'Računamo na vse tiste, ki nam stojijo ob strani in nas spodbujajo. Vsi vemo, da je Langa doma na televovtingu, kajti nas imajo radi in za nas glasujejo. Upamo na najboljše.' Foto: MMC RTV SLO/P. S.
Brigita Šuler: 'Seveda bom zelo hvaležna, če pride kakšen glas zame od publike, od gledalcev in poslušalcev. Sicer se mi zdi uspeh že, če si na Emo sprejet in izbran med 114 tekmovalci. Sicer pa mi je bila skladba všeč in sem jo želela predstaviti na Emi. Prepričana sem, da bi bila odlično uvrščena tudi na Evroviziji, tako da zelo verjamem vanjo. Hvaležna bom za vsak glas, se pa z uvrstitvijo ne obremenjujem.' Foto: MMC RTV SLO/ P. S.
Manca Špik: 'Računam na glasove svojih domačih. Gorenjcev. Pa upam, da sem se s svojo pesmijo dotaknila številnih Slovencev. En moj fan je naredil profil na Facebooku Manca Špik na Emi 2010, tako da sem se tja tudi včlanila, kakšen komentar napisala. Veliko članov se je zbralo in se jim zahvaljujem za njihovo podporo. To mi res ogromno pomeni.' Foto: MMC RTV SLO/ P. S.
Martina Šraj: 'Jaz računam, da bodo moji prijatelji klicali in tisti, ki me poznajo, pa tisti, ki se jih je pesem dotaknila, ki jim bo všeč.' Foto: MMC RTV SLO/ P. S.
Nina Pušlar: 'Pravzaprav veliko pričakujem od svojih prijateljev in domačih, ki me tudi podpirajo in tudi že pošiljajo smsje, da mi želijo dober nastop in tega sem res vesela. Slišala sem, da so imeli kar veliko dela z zbiranjem podpore, jaz pa menim, da na dolgi rok ne moraš uspeti na tak način.' Foto: MMC RTV SLO/ P. S.
Rok Žlindra: 'Če grem po pokrajinah, računamo na podporo Ribniške doline, na Primorsko in na celotno Dolenjsko in seveda za veliko število glasov ljudi, ki poslušajo narodnozabavno glasbo, in verjetno bo prišel tudi kakšen rokerski glas. Moram reči, da smo nastopili na kar nekaj koncertih in povsod smo malo omenili, da bomo nastopali na Emi.' Foto: MMC RTV SLO/ P. S.
Yelenia Zobec: 'Računam na vse tiste, ki jim bo moja skladba všeč in upam, da bo mnogim. Posebne podpore v smislu glasovanja pa nisem organizirala.' Foto: MMC RTV SLO/ P. S.
Martina Feri: 'Upam, da nas bodo ljudje spoznali, ker seveda v Sloveniji še nismo znani. Prihajamo s Primorske in jaz z zamejstva, od kod ni možno glasovati. Upam, da si je že kdo 'nabavil' slovenske številke. Nismo nič organizirali. Imeli smo par koncertov in seveda Facebook - to pomaga.' Foto: MMC RTV SLO/ P. S.
Vaso & D Plejbeks: 'Sergio je naš glavni adut, kajti on je iz Trbovelj in Trbovlje so že deloma naše. Zdaj pa živi v Starem trgu pri Ložu, tako da je tudi tam kar nekaj glasov in mislim, da se nam ni treba ničesar skrbeti.' Foto: MMC RTV SLO/ P. S.
Saša Zamernik: 'Računam na vse glasove (smeh). Profila na Facebooku si nisem odprla, sem pa napisala izjavo na svoji spletni strani, da danes nastopam in naj zame glasujejo tisti, ki jim bo skladba všeč.' Foto: MMC RTV SLO/ P. S.
Roman iz Zadnjega taxija: 'Mislim, da bodo predvsem študentke glasovale za nas. Drugače pa smo prepovedali organizirano glasovanje za nas.' Foto: MMC RTV SLO/ P. S.