Šepetavceva pravi, da je zmaga kot obliž na lansko leto, ko v poletni sezoni zaradi poškodbe ni mogla tekmovati. Foto: Rok Mlinar
Šepetavceva pravi, da je zmaga kot obliž na lansko leto, ko v poletni sezoni zaradi poškodbe ni mogla tekmovati. Foto: Rok Mlinar
Miss športa
Letošnji spremljevalki sta Lana Pregelj in Lara Deu. Foto: Rok Mlinar

Letošnja mis fotogeničnosti je plesalka latinsko-ameriških in standardnih plesov Naja Dolenc iz Maribora, največ glasov prek spletnega glasovanja pa je prejela karateistka Tina Stegel iz Postojne.

"Po enoletnem premoru zaradi poškodb sem se začela vračati na atletska tekmovališča, tokratni naziv pa mi zelo veliko pomeni in je obliž na lansko leto, ko v poletni sezoni nisem mogla nastopati. Moj naslednji cilj je uvrstitev v finale na letošnjem evropskem prvenstvu za mlajše članice," je dejala Šepetavčeva.

Na finalni prireditvi izbora je nastopilo dvanajst finalistk, ki so se predstavile s skupinsko koreografijo, vsaka pa je na odru predstavila tudi svoj šport. Poleg že omenjenih so bile finalistke še teniška igralka Dea Kepic iz Šmarja, Klavdija Golija, tekmovalka v cheerdancu iz Domžal, rokometašica Lana Križanec iz Maribora, tekmovalka v cheer freestylu in cheer hip hopu Lara Balič iz Nove Gorice, nogometašica Nika Koprivnikar iz Litije, atletinja Tjaša Knez iz Ljubljane in alpska smučarka Žaklina Jurkovič iz Logatca.

Žirija podala petdeset odstotkov ocene
Komisija, ki so jo sestavljali plavalec in paraolimpijec Darko Đurić, nekdanja atletinja Brigita Langerholc Žager, skejter Timotej Lampe Ignjić, nekdanja plavalka Alenka Kejžar in lanska miss športa Slovenije Tjaša Bahovec, je dala petdeset odstotkov ocene.

Preostalo polovico so dodale ocene iz vaj finalistk, glasovanje prek spleta in ocena podjetja Profil. Vse finalistke so imele v podjetju Profil individualne pogovore, kjer so testirali njihovo splošno razgledanost in komunikativnost. Pri tem so si prvo mesto razdelile Šepetavčeva, Deuova in Jurkovičeva.

"Mis športa predstavlja vzgled"
"Vedno je dobro imeti za sabo ekipo, ki verjame vate in te podpira. Za nas so to naredili naši sponzorji na čelu z glavnim Derbyjem, brez katerih nam ne bi uspelo. Ženski šport je v primerjavi z moškim finančno prikrajšan, zato je ena od naših želja tudi, da bi na ta način skušali pomagati mladim športnicam najti nove pokrovitelje. Zmagovalka mis športa Slovenije predstavlja vzgled in s svojo pozitivno naravnanostjo širi pomembnost športa,"
je pojasnila vodja prireditve Anabelle Ann Logar.

Letošnji dogodek je povezoval Uroš Bitenc, z nastopi pa so ga popestrili pevka Ula Ložar, duet Batista Caddilac in Žiga Lakner.

Prva zmagovalka mis športa Slovenije je bila leta 2003 Jana Šumi, ki jo je nasledila Lea Huskić, sledile pa so Karmen Hribar, Aneta Salihović, Natalija Waldhuber, Pia Arhar, Ajda Sitar, Lea Perovšek, Živa Viktoria Turk, Urša Klavs, Klara Krošelj, Uršula Tomažič in Kaja Bajda ter lani Bahovčeva.