Družabna kronika
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.2 od 26 glasov Ocenite to novico!
Slovensko slavje na beograjskem parketu – Luka Dončić s sorodniki in prijatelji. Foto: Reuters
Razočarani navijači Fenerja Foto: EPA
Slavje ne samo na parketu, pač pa tudi na košu. Foto: EPA
Navijaške oprave pred Areno Foto: MMC RTV SLO
VIDEO
Dončić v Beogradu pobral...

Dodaj v

Foto: Simpatije do "Zvezdaša" Dončića, turški Beograd in pivo v skodelicah

MMC na zaključnem turnirju četverice
21. maj 2018 ob 19:46,
zadnji poseg: 21. maj 2018 ob 20:30
Beograd - MMC RTV SLO

"Ta vaš mali je res kralj. Škoda, da bo obstal v polfinalu, ker čez CSKA seveda ne bo šlo," nam je v četrtek zvečer razlagal beograjski taksist. Pa je šlo, vse do vrha Evrope!

Okoli 12.000 košarkarskih navdušencev se je ta konec tedna z vseh koncev Evrope nagnetlo v Beograd. Z vzhoda so prišli Turki, s severa Rusi in Litovci, z zahoda pa Španci in tudi Slovenci.

Srbska prestolnica je namreč gostila zaključni evroligaški turnir, na katerem so se za naslov borili Fenerbahče, Žalgiris, CSKA in Real Madrid z Lukom Dončićem na čelu. In kjer je Luka, so tudi navijači s sončne strani Alp.

V prvi vrsti seveda njegova mati Mirjam Poterbin, ki ga spremlja tako rekoč povsod, pa tudi babica Milena in dekle Anamarija ter drugi sorodniki in prijatelji. Organizirano slovenski navijači tokrat v Srbijo sicer niso odšli, je pa bilo na beograjskih ulicah slišati tudi slovenščino, saj so se ljubitelji Evrolige tja odpravili v lastni režiji.

Med njimi tudi Tomaž in Nina iz Novega mesta, ki sta vstopnici kupila že takoj, ko so šle v prodajo in se še niti vedelo ni, kdo bodo udeleženci zaključnega turnirja četverice najmočnejšega evropskega klubskega tekmovanja. "Zaradi Luke bova zdaj seveda navijala za Real Madrid," nam povesta med pogovorom na ulici.

Pivo iz skodelic
Bila sta med zelo redkimi. Špancev je v Beograd prišlo najmanj, le okoli 350. Rusov je bilo enkrat več, navijačev Žalgirisa med 2.000 in 3.000, vsaj še toliko pa je bilo privržencev Fenerbahčeja.

Beograjske ulice so se tako odele v značilni barvi slednjih dveh – v zeleno in rumeno, saj so litovski in turški navijači zavzeli Trg republike in Ulico kneza Mihajlova. Turnir je sicer gostila štiri kilometre oddaljena Arena na drugi strani Save, mimo katere teče Bulvar Zorana Đinđića s številnimi gostinskimi lokali, a to območje je dobilo oznako velikega varnostnega tveganja, zato so gostinci dobili prepoved točenja alkoholnih pijač.

Kar pomeni, da so postali nezanimivi za navijače, ki so tako raje odšli v središče Beograda. V enem od lokalov blizu Arene so se predstavnikov sedme sile vendarle usmilili in kar malce nepričakovanemu preboju Dončića v finale smo v petek zvečer tako lahko nazdravili s požirkom piva iz majhnih skodelic za kavo in čaj.


Združene navijaške moči – proti Realu!

Moskovski CSKA z največjim proračunom in najboljšim rezultatov iz skupinskega dela tekmovanja je namreč veljal za favorita, a mu je Real prekrižal načrte in se uvrstil v nedeljski finale, kjer ga je čakal Fenerbahče. Tudi v tem dvoboju pod košem ni veljal za favorita, osamljen pa je ostal tudi na tribunah.

Turškim navijačem so namreč pritegnili tudi Litovci, za branilca naslova so prav tako stiskali pesti domačini, saj ga vodi legendarni srbski trener Željko Obradović, zanj pa igrata tudi njihova Nikola Kalinić in Marko Gudurić.

Tudi CSKA-jevi navijači so v Areno prinesli transparent v obliki velikanske glave enega najboljših srbskih košarkarjev Miloša Teodosića in dvorano so med finalom napolnili predirni žvižgi skoraj vsakič, ko so se Los Blancosi dotaknili žoge.

A ni pomagalo, na veliko razočaranje Fenerjeve navijaške vojske se je na vrh Evrope zavihtel Real Madrid z MVP-jem Luko Dončićem na čelu in špansko slavje v Beogradu se je začelo, ponosni pa smo šli sinoči zaradi novega izjemnega dosežka čudežnega dečka slovenske košarke spat tudi pod Triglavom.

Nekaj utrinkov iz Beograda si lahko ogledate tudi spodaj!

Tina Hacler
Prijavi napako
Komentarji
lmatjaž
# 21.05.2018 ob 20:37
Čestitke tudi mami.
Kdo pa nebi bil ponosen na takega ''mulca''??

Še enkrat; KAPO DOL, LUKA!!!
Še naprej pamet v glavo in predvsem zdravja, ti želim.
Ostalo pa itak že imaš.

Verjamem, da se bo o njem še veliiiko pisalo.
Bivši uporabnik
# 21.05.2018 ob 22:52
Smooth Criminal, kaj si zenska v moskem telesu da te zanimajo trači?
bolfenk92
# 22.05.2018 ob 07:28
nič, grem na 7days...game on, game on!
exwannabe
# 22.05.2018 ob 07:13
A kdo ve kaj je v resnici z malim Dončičem in fotrom, da jih ni nikjer skupaj....vedno samo mama zraven na fotkah.....mami se pa vidi, da ji prav paše tale medijska pozornost....
Seneca
# 22.05.2018 ob 07:26
Po mojih informacijah je Luka z očetom v stalnih stikih, tudi v Beogradu je bil tudi Sašo. Odločitev, da gre Luka v Madrid je bila izključno očetova, Mirjam je bila proti in se je Luku pridružila šele kasneje, ko je že uspel priti v prvo moštvo in začel služiti.
threepointer
# 22.05.2018 ob 08:31
No ja, gre za ločeno družino in Luka je živel z mamo, preden je šel k Realu. Ne dvomim, da je selitev predlagal fotr, ampak brez strinjanja mame ne bi bilo nič. Zagotovo se je strinjala s težkim srcem, ker je videla, da si Luka tega zares želi. Takšna je bila njegovo usoda in tega nihče ni mogel preprečiti. Odnos s fotrom Luka sicer ima, a je ta vsaj po temu, kar je mogoče videti v javnosti, zelo hladen. Otroci, katerih starši se ločijo, običajno potegnejo z mamicami, čeprav je krivda za ločitev praktično vedno na obeh straneh.
levkup
# 22.05.2018 ob 08:33
V bistvu ste vsi ki pišete o Luki in njegovih
privatnih stvareh, navadni opravljivci, ki so v
bistvu nevoščljivi in komaj čakajo na kako napako,
da ga boste lahko dali na tnalo.
Pustite fanta in njegovo družino, ne opravljajte in ne
komentirajte stvari o katerih nimate pojma, ker ste żaljivi,
če se ne zavedate tega !
DAbears
# 21.05.2018 ob 23:26
Tole mamo bom pa jaz takoj na gulaz pelu k v zda pride
neymar_psg_10
# 23.05.2018 ob 09:09
Najslavnejša frizerka v Sloveniji je spet v prvem planu... :)
sLoVaN
# 22.05.2018 ob 16:37
meni je pri Luki Dončiču še najbolj všeč......njegova mama.
Kenzu
# 22.05.2018 ob 08:19
Talent, višina in košarka je bla s strani fotra, mat je pa skuz zravn, kot da ma ona kej pri tem
paver
# 22.05.2018 ob 07:20
Pa brez flavz prosim!
d_a_r_k_o
# 22.05.2018 ob 04:39
Dallas
Ljubiljančan
# 22.05.2018 ob 05:07
@Smooth Criminal
:-) Jaz bi se tudi skregal s fotrom, če bi imel v telesu, glavi in srcu NBA, stari bi me pa teral, da do 25. leta igram za Parklje.
GeorgeB
# 21.05.2018 ob 20:29
Bravo Luka, zdaj pa v LA Lakerse... ;)
Smooth Criminal
# 21.05.2018 ob 22:16
Točn to sem razmišljal - kako to da se oče in sin očitno ne razumeta. No vsaj s sinove strani... Mu zameri novo družino?
Kazalo