Šesterica voditeljev bo nagrade podeljevala že prihodnji torek, sredo in četrtek. Foto: MMC RTV SLO/Stane Sršen
Šesterica voditeljev bo nagrade podeljevala že prihodnji torek, sredo in četrtek. Foto: MMC RTV SLO/Stane Sršen

Nagrade bodo voditelji oddaje podeljevali prihodnji torek, sredo in četrtek. O nagrajencih bo odločala tričlanska strokovna komisija, ki jo sestavljajo glasbeni urednik in novinar Miroslav Akrapović, radijski urednik Jernej Vene in soustvarjalec oddaje Videozid Tomaž Grubar.

"Verodostojnih glasbenih nagrad, ki jih, čeprav glasba ni šport, potrebuje vsaka razvita glasbena scena, tudi slovenska, pri nas ni bilo že mnogo let. Zadnje tovrstne so bile morda bumerangi Studia City. In ker imamo končno nazaj tudi glasbeno oddajo Videozid, smo izkoristili priložnost in Sloveniji vračamo glasbene nagrade, ki upamo, da bodo pripomogle k prepoznavnosti domačih izvajalcev in dodatno vzpodbudile k ustvarjanju kakovostne glasbe,"je za MMC dejal eden izmed šestih voditeljev oddaje in eden izmed snovalcev ideje Izak Košir. Ob tem pa voditelj upa, da bodo lahko prihodnje leto program zlatih zidakov tudi razširili in da se bo "zadeva prijela".

Med drugim bo komisija podelila strokovne zlate zidake za najboljši glasbeni videospot, glasbeno skupino in dogodek leta. Nagrade pa bodo podelili tudi: skupini, ki se je najdlje obdržala na vrhu Videozidove lestvice; novost, ki ji je uspel največji skok na lestvici; posameznika, ki se je najuspešneje bojeval proti dolgčasu; mladinski center z najbolj pestrim programom.

Ker pa ustvarjalci oddaje velik poudarek dajajo povezanosti s svojimi gledalci na družabnih omrežjih – med njimi prednjači Facebook, kjer obiskovalci tedensko ustvarjajo lestvico videospotov – bodo ti tudi tokrat vpleteni v odločanje. Obiskovalci na Facebookovi strani bodo tako glasovali in odločili, katera skupina bo prejela zlati zidak za največjo priljubljenost.