Jure Goler in Tilen Artač nadaljujeta svoj pohod po odrskih deskah. Foto: Osebni arhiv/Aleksandra Ilijevski
Jure Goler in Tilen Artač nadaljujeta svoj pohod po odrskih deskah. Foto: Osebni arhiv/Aleksandra Ilijevski

"Žal se vsake prejšnje predstave nikoli ne spomniva, tako da je vsaka naslednja predstava za naju nova. To si štejeva v plus, saj so naju učili, da je najprej potrebno gledati nase," trdita glasbenika in humorista.

Kot trdita sama, je predstava fizično zelo zahtevna, zato bi jim prav prišla le dva gosta. "Peter Klepec in Martin Krpan - brez kobilice, saj ima eno Tilen že na violončelu," je pojasnil Godler.

Godler in Artač sta lani jeseni program med drugim predstavila tudi v znanem Comedy & Magic Clubu Hermosa Beach v Los Angelesu, v katerem redno nastopa tudi Jay Leno. In kje sta naletela na boljši odziv, doma ali v tujini? "Krave dajo zjutraj bistveno več mleka, če prejšnji večer gledajo najino predstavo. Podobno kot pri t. i. Mozart efektu. Je pa res, da je mleko že v štartu skisano, kar da misliti," v šaljivem slogu odgovarja duo.

GodArt, kakor se imenujeta, v njunih predstavah pripravita mešanico prefinjenega humorja in iluzij, ki so vpete v vsebino ter združitvi klasične glasbe s pop-modernim slogom. In kdo ali kaj ju navdihuje v zadnjem času? "Novi Lego Technics – bager," odgovarja Godler. Medtem ko je vir navdiha pri Artaču malce drugačen: "GodArt jumbo plakat pred Dramo in na Šmartinski."