Guštija je za skladbo Črn tulipan navdihnila njegova žena, ki jo je spoznal na morju. Foto: RTV SLO
Guštija je za skladbo Črn tulipan navdihnila njegova žena, ki jo je spoznal na morju. Foto: RTV SLO
Gušti in Polona
Gušti in Polona tudi letos ne nameravata počivati. Foto: RTV SLO

Človek, katerega edina redna služba je služba glasbenika, je dejal, da nikoli ne ve, kako bo videti njegov dan. Ker ima status kulturnega delavca, sam sebi odreja svoj delovni čas.

V preteklosti je bil kitarist že skorajda kultne slovenske skupine Big Foot Mama, za katero pravi, da so njeni člani še vedno v zelo dobrih odnosih, a da o možnosti "reuniona" nihče ne razmišlja. Vsaj zaenkrat ne. O obdobju Big Foot Mame je povedal, da se mu je izmed vseh koncertov najbolj vtisnil v spomin tisti v Križankah leta 1999. "Nikoli prej namreč nisem mel filinga imeti 3.000 ljudi pred sabo, in to takih, ki znajo na pamet vsa besedila," je dodal Gušti.

S Polono se "spičita" le v kreativnem smislu
Danes s Polono Kasal tvori tandem GP, s katerim bo v letos nadaljeval turnejo po Sloveniji. Poleg tega pa s Polono nameravata spomladi izdati še singel. O odnosu s svojo glasbeno partnerko je dejal, da nikoli nista imela intimnega odnosa - vse, kar imata skupnega, je lepo število dobrih komadov. Seveda se tudi kdaj pa kdaj "spičita", vendar le v kreativnem smislu, zaradi nesoglasij pri ustvarjanju novih skladb. Drugače se zelo dobro razumeta. Pravi, da je razlika med oboževalci Big Foot Mame in GP-ja predvsem v tem, da so bili oboževalci prvih predvsem najstniki, željni evforije in skakanja na koncertih. Oboževalci GP-ja pa so bolj "sofisticirani, ki pridejo na koncerte poslušat dobro glasbo". Od vseh koncertov z GP-jem je izpostavil zadnjega v Murski Soboti, na katerem je "prvič videl tolikšno množico 'densat' na našo muziko."

Žal mu je, da se je spustil na nivo rumenega tiska
Gušti je pred časom dvignil precej prahu z objavo spletnega bloga, v katerem je brez dlake na jeziku povedal svoje mnenje o zloglasni Ani Jud. V klepetalnici je dejal, da "če bi vedel, da bo taka p*****ija", potem bloga ne bi objavil". Najbolj pa mu je žal, da se je s tem spustil na nivo rumenega tiska.

J. S.