Le redki poslanci si bodo dopust privoščili ob morju, saj za to, pravijo, ne bo časa. Foto: EPA
Le redki poslanci si bodo dopust privoščili ob morju, saj za to, pravijo, ne bo časa. Foto: EPA
Poslanci gredo na dopust

A zaradi bližajočih se volitev, ki bodo 21. septembra, bodo politiki imeli le malo časa za pravi dopust - večina bo od šestih tednov, kolikor naj bi trajale parlamentarne počitnice, na dopustu preživele le majhen del.

Boštjan Zagorac, poslanec Lipe, pravi: "Glede na to, da bo dopusta zelo malo, si ga bom privoščil doma, z družino." Podobne načrte ima tudi poslanka Majda Potrata: "Že nekaj let preživljam počitnice doma, v svojem ljubem domačem Mariboru." Tudi Marija Poszonec, poslanka madžarske narodne skupnosti, bo počitnice preživela doma v Dolgi vasi.

Darja Lavtižar Bebler pravi, da bo dopust deloma preživel na slovenski obali, večji del pa doma v Kranjski Gori. Rudolf Moge pravi, da je imel dopust že dogovorjen, a ker se z vsakim dnem načrti podirajo, s tem najbrž ne bo nič: "Bom pač en del dopusta preživel v Julijskih Alpah, del pa na dalmatinskih otokih."

Jožef Jerovšek pravi, da zadnja leta z ženo dopustujeta v Sloveniji in da se za kraj navadno odločita v zadnjem trenutku. Tudi Andrej Bručan še ne ve natančno, kje bo dopustoval, a najverjetneje bo kakšen teden preživel v Grčiji, pravi. Bogdan Barovič pa je trdno odločen, da bo dopust preživel "v moji lepi Sloveniji - to bo z ženo, sam pa si bom privoščil kakšen dober izlet z motorjem po Sloveniji, sam, z vetrom v laseh".

Poslanci gredo na dopust