Jan Plestenjak je bil že večkrat gost Marijeve oddaje Spet doma. Foto: Stane Sršen
Jan Plestenjak je bil že večkrat gost Marijeve oddaje Spet doma. Foto: Stane Sršen
Zadnji prizori oddaje Spet doma

O vsem skupaj se je MMC pozanimal pri voditelju in uredniku oddaje Spet doma Mariu Galuniču, ki je pojasnil, da so se ob novi sezoni res odločili za nekaj glasbenih sprememb v oddaji.

"Novi so uvodna pesem, tokrat prvič v ritmih hip hopa, zaključna skladba in napevi (jingli) v celoti, ki jih v živo igra naš hišni bend. Od zdaj je energija v studiu povsem drugačna in fenomenalna," zatrjuje prvi obraz nedeljskih večerov.

V posnetku na desni si lahko pogledate utrinke nedeljske oddaje in v ozadju poslušate izsek Janove pesmi Doma.

In kako to, da se v zadnjih prizorih oddaje zasliši glas Jana Plestenjaka? "Zgodba je taka. Jan mi je pred časom dal v poslušanje nove pesmi svoje plošče, ki šele nastaja. Ko sem slišal pesem Doma, sem ga takoj prosil, če bi lahko nekako sodelovala. Torej moja želja je bila, da nam 'posodi' del svoje pesmi, ki bi ga uporabili na koncu naše oddaje, ko po novem objavljamo utrinke dogajanja pravkar preteklega šova. In Jan je bil za to."

Skladba bo izšla šele prihodnjo pomlad
Del skladbe bodo na koncu oddaje predvajali vsako nedeljo, "verjetno pa se bomo dogovorili, da jo bomo ekskluzivno predvajali v celoti na naši spletni strani, saj bo izšla šele prihodnjo pomlad", nam je še zaupal Mario in dodal: "Gre za izjemno lepo pesem z domoljubnim nabojem, pravim sporočilom in napevom, ki še dolgo ne gre iz ušes."

Presenečenje nove sezone je tudi pevka Emilia, ki je v nedeljo zapela uvodno pesem. Mario o njej ne želi še ničesar izdati. Dejal je le: "Emilia bo z nami vsako nedeljo. /.../ Kmalu bo pokazala, kako izjemna glasbenica je."

Zadnji prizori oddaje Spet doma