Kratko, jedrnato in duhovito. Takšen je bil na klepetu Kosta. Foto: Jaka Vinšek
Kratko, jedrnato in duhovito. Takšen je bil na klepetu Kosta. Foto: Jaka Vinšek

S takšnimi in podobnimi odgovori je ljubljanski raper Kosta (ki mimogrede ni patriot in ne prisega le na prestolnico) zabaval bralce v MMC-jevi spletni klepetalnici.

Kaj smo še izvedeli? Da njegovo ime Kosta izvira iz pravoslavnega imena Konstantin in da balkanske korenine segajo do dna njegove duše.

Vas zanima še več? Preberite celoten klepet.

Edini bradati slovenski raper
Kosta, ki je pred kratkim posnel pesem Sreča pride, je dejal, da se od drugih slovenskih raperjev loči po tem, da ima brado, ki bi se je "odkrižal" le za poroko. Težav mu niso delale niti rime, saj je sprejel izziv enega izmed sodelujočih in takoj našel rimo na "kolodont". "Mastodont," je Kosta ustrelil kot iz topa.

Pššš, a je šef zraven?
Z znanimi Slovenci ne hodi na pivo, "saj je premalo znan in pije samo z neznanci", motivacije pri glasbenem ustvarjanju pa mu nikakor ne more zmanjkati, saj ga organizatorji le redko spustijo na oder in takrat da vse od sebe. Težav nima niti pri navdihu. "Samo pogledam okoli sebe in (socialne) teme padajo kot domine," je bil odgovor Koste, ki si denar služi (tudi) z "običajno službo". Samo ne povejte njegovemu delodajalcu, da je klepetal v službi ...

Na raperski sceni sta zanj "zakon" Dalaj Eegol in Klemen Klemen, v uho mu gredo tudi Magnifico in Društvo mrtvih pesnikov. Poleti si bo noge namakal na morju, spoznaval pa bo tudi našo "širšo domovino", Evropsko unijo.

A. P.