Oddaja Hri-bar je videti povsem drugače, če se jo spremlja iz studia. Foto: MMC RTV SLO/Tanja Mojzer
Oddaja Hri-bar je videti povsem drugače, če se jo spremlja iz studia. Foto: MMC RTV SLO/Tanja Mojzer
Hri-bar
Verjemite, voditelj Sašo ne skopari s svojim unikatnim smislom za humor ne pred televizijskimi zasloni niti pred občinstvom v studiu, kjer pride improvizacija šal na račun morebitnih tehničnih škratov še veliko bolj do izraza. Foto: MMC RTV SLO/Tanja Mojzer
Zakulisje snamanja imitatorjev v Hri-barju

Vsakdo, ki je že kdaj sedel v tribuni katere izmed televizijskih oddaj, ki so se snemale v živo (ali pa so bile predvajane kdaj pozneje - po snemanju) verjetno ve, kako drugačen pogled oddaje ulovimo, če nas obkrožajo številne kamere in reflektorji, v primerjavi s spremljanjem te iste oddaje iz domačega TV-zaslona.

V studiih veljajo namreč povsem drugačne "zakonitosti" in vsebinski ter predvsem tehnični pogledi na oddajo. Kar se zdi še najbolj zanimivo: ni vseeno, na katerem koncu studia sedimo. Lahko smo namreč le kakšen meter stran od svojega najbližjega sedežnega soseda in že je naš pogled na dogajanje lahko popolnoma drugačen.

V MMC-ju smo se zato odločili, da vam predstavimo "zakulisno zaveso" oddaje Hri-bar, katere prizorišče snemanja je izredno razgibano.

Hri-bar je bar, v katerega pridejo ljudje na pijačo in klepet
Oddaja Hri-bar spada v oddaje razvedrilnega programa RTV Slovenija, kar pomeni, da skrbi za razvedrilo, smeh in sprostitev gledalcev pred televizijskimi zasloni. Podobno ozračje vlada seveda tudi v studiu oziroma v Hri-baru v času snemanja. Le da morajo "gostje" bara upoštevati določene dogovore in se pred kamerami vesti v skladu s predpisanimi pravili.

"Tišina, izklopite telefone, pazi, koncentracija, Sašo, glej kamero 3"
Med snemanjem je v studiu potrebna izredna organizacija vseh sodelujočih v oddaji. Voditelj, imitatorji, vsi povabljeni gostje, kamermani, asistent režije, premnogi drugi asistenti (in teh ni malo) in vsi drugi imajo točno določeno vlogo in nalogo in morajo biti nanjo izredno dobro pripravljeni. Čas snemanja je namreč vedno omejen, zato mora biti ekipa profesionalna, hitra in se mora znajti tako v improvizacijah kot v vnaprej določenemu scenariju.

Imitatorji politikov in drugih znanih osebnosti
Vsaka oddaja Hri-bar se lahko pohvali z izredno dinamičnim in vsebinsko polnim scenarijem, saj v njej voditelj Sašo Hribar gosti katerega izmed znanih osebnosti, vmes pa imitatorji poskrbijo za zabavno, nekoliko cinično in socialno kritično zvočno podlago animiranih likov, ki v posebej izdelanem računalniškem programu spominjajo na znane osebnosti. Tovrsten del oddaje tako vsebinsko kot tehnično ponuja posebnost, ki pride povsem drugače do izraza, če oddajo spremljate iz studia.

Kliknite na videoposnetek na desni in si oglejte delo imitatorjev, ki si ob grafični podlagi animacij "sposodijo" glas katerega od politikov ali drugih znanih osebnosti.


V spodnji fotogaleriji smo vam pripravili utrinke s snemanja oddaje Hri-bar, ki je bila na sporedu prejšnjo soboto. Danes ob 21.30 bo na 1. programu Televizije Slovenija voditelj Sašo Hribar gostil legendo slovenske smučarske reprezentance - Toneta Vogrinca.

Ogled bo mogoč tudi prek MMC-jeve spletne strani. Če vas zanima katera od prejšnjih oddaj ali njen odlomek, pa jo poiščite v MMC-jevem arhivu oddaj.
















Zakulisje snamanja imitatorjev v Hri-barju