Katarina Čas na losangeleški premieri filma Terminal maja letos. Foto: AP
Katarina Čas na losangeleški premieri filma Terminal maja letos. Foto: AP
Katarina Čas in Richard Armitage v seriji Berlin Station. Foto: IMDb
Kot del igralske zasedbe dominikanske trilogije Rubirosa. Foto: IMDb
V filmu Danny Collins igra zaročenko naslovnega lika, ki ga igra oskarjevec Al Pacino. Družbo jima dela še Christopher Plummer. Foto: IMDb
V svojem najbolj zvezdniškem filmu do zdaj – Volk z Wall Streeta. Foto: IMDb

"Z mitom, da v Hollywoodu ni dela za igralke po 40. letu, se ne strinjam," je povedala 42-letna Časova v intervjuju s Patricijo Maličev za revijo Goodlife. Ob tem je podala primer izjemno uspešne HBO-jeve serije Male laži (Big Little Lies), v kateri so moči (tudi kot producentke) združile Nicole Kidman (51), Reese Witherspoon (42) in Laura Dern (51).

Svetlolasi Ljubljančanki je pot v tujino zares odprla irska črna komedija Policist (The Guard) leta 2011, leta 2013 pa je ob boku Leonarda DiCapria in Margot Robbie igrala v do zdaj nedvomno največji uspešnici, Volku z Wall Streeta. Na snemanju se je spoprijateljila z Robbiejevo, letošnjo oskarjevsko nominiranko, s katero je moči letos združila še v filmu Terminal.

Zaročenka Ala Pacina
Vmes je padel še Danny Collins (2015), komedija, v kateri je igrala zaročenko Ala Pacina, igralsko zasedbo pa sta dopolnjevali še Annette Bening, Christopher Plummer in Jennifer Garner, imela pa je tudi vloge v tujih serijah Death in Paradise, Silent Witness, New Tricks in Love, Lies and Records.

Delo v tujih produkcijah je letos nadaljevala v filmu A Christmas Prince in dominikanski trilogiji Rubirosa o življenju dominikanskega plejboja Porfiria Rubirose, v kateri igra lepotico Doris Duke, snemanje pa je potekalo v Dominikanski republiki, a največji dosežek je zagotovo vloga v ameriški seriji Berlin Station.

Časovo vidimo v vseh devetih epizodah tretje sezone, igra pa Sofio Vesik, aktivistko in direktorico telekomunikacijskega podjetja, ki obvlada računalniške sisteme. Po rodu je Estonka, zato se je za vlogo morala naučiti tudi nekaj malega estonščine.

Zvezdniška družba
Snemanje, ki je potekalo v Budimpešti in Berlinu, je zaključila konec oktobra, igra pa s takimi imeni, kot so Ashley Judd, Richard Armitage (Hobbit), dvakratnim oskarjevskim nominirancem Richardom Jenkinsom in Michelle Forbes, ki se jo med drugim spomnimo iz serije 24, Prava kri, The Killing, Beg iz zapora in Orphan Black.

Forbesova je oktobra na svojem Instagramu objavila več skupnih fotografij s Časovo, ob tem pa zapisala: "Spoznala sem tole kul mačko po imenu Kat, in čeprav nobena od naju na istem mestu ne ostane prav dolgo časa, vem, da se bova nekega dne spet družili, zavijali z očmi in se smejali, koliko lahko stlačiva v svojo prtljago, ter se pogovarjali o tem, kako zelo imava radi svoja stara psa. Res super, super oseba."

Selitev v Los Angeles?
Časova se trenutno mudi v Los Angelesu, kamor je po nekajdnevnem postanku v New Yorku poletela iz Karnijskih Alp, kjer snema film italijansko-slovenske koprodukcije Raj (Paradiso). Za Goodlife je povedala, da je njeno življenje trenutno precej nomadsko, nepredvidljivo in poteka po utečenem tiru avdicije–snemanje–avdicije–snemanje–avdicije.

"Kar pestro je, drži. Nikoli ne veš, kdaj boš uspešno opravil avdicijo, včasih odpotujem z danes na jutri. Zgodilo se mi je že, da sem morala v zadnjem hipu odpovedati dopust. Tako sem nehote zafrknila družino in prijatelje," razlaga.

"Resnica je, da težko kaj resneje načrtujem za en teden vnaprej. A pravi prijatelji to razumejo. Včasih se počutim, kot da nimam pravega doma, čeprav ga imam."

Letos dopusta tako denimo ni imela, je pa med snemanji združila moči z Mitjo Novaljanom in Martinom Štibernikom ter se preizkusila kot pevka v projektu K.A.T.

Glede na to, da je v Ljubljani vse manj, kaj razmišlja o selitvi v Los Angeles?

"Ljubljana je še vedno moj dom. Kakovost življenja v Sloveniji je precej visoka. Sicer se vidim ob oceanu, tako da se ne bi branila hiške kje na Venice Beachu ali Manhattan Beachu, ampak L. A. je lahko tudi zelo umeten in narejen. Pogosto je prvo vprašanje, ki ti ga tam postavijo, kaj delaš, in ne, kako si. Jaz pa ne maram ljudi, ki preveč očitno mrežijo in samo gledajo, kako zlesti naprej. Ta princip mi je precej tuj. Če bi bila bolj agresivna, bi mogoče že živela v L. A. Bomo videli, kaj in kako," pušča vsa vrata odprta Katarina.