Klic dobrote, prenos dobrodelnega koncerta

Letos mineva 30 let od ustanovitve Slovenske karitas in obenem tudi 30 let od prvega dobrodelnega koncerta Klic dobrote, ki je vsako leto tradicionalno potekal v celjski dvorani Golovec.

Zbrane je preko videoprenosa nagovoril tudi papež Frančišek. Papež se je Slovenski karitas ob 30-letnici zahvalil za njeno delo, Slovence pa je pozval k enotnosti. "Naj letošnji klic dobrote naredi še korak naprej tudi za edinost v Cerkvi in v vašem narodu," je dejal papež. "Kjer ni edinosti, dragi bratje in sestre, ni Gospodovega duha," je dejal in dodal, da "ne smemo biti sektaški in drug zoper drugega".

Zbrane na koncertu Klica dobrote nagovoril papež

Zaradi epidemije je bil letos v okrnjeni obliki v studiu 1 RTV Slovenija, povezovala pa sta ga Bernarda Žarn in Jure Sešek. Do konca koncerta so zbrali 200.055 evrov, telefonski številki 01/472-00-11 in 01/472-00-12 pa bosta odprti še naprej.

Dobrodelne prispevke bodo zbirali tudi med ponovitvijo oddaje, ki bo v petek, 27. novembra, z začetkom ob 15.20 na 2. programu TV SLO.

Lani se je v času koncerta za družine v stiski zbralo 152.240 evrov, ki so jih razdelili med 20.000 družin, letos pa so na Karitasu opozorili, da je zaradi pandemije covida-19 pomoči potrebnih še več.

Slovenska karitas trenutno pomaga 98.000 posameznikom – tako z materialno pomočjo kot s svetovanjem –, vsako leto pa 20.000 družinam v stiski namenja pomoč v obliki, kot jo potrebujejo: hrano, plačilo položnic, plačilo ogrevanja, higienske pripomočke. Pri razdeljevanju pomoči, vzpostavljanju stikov s starejšimi in drugih delih sodeluje 11.000 posameznikov, ki vsako leto opravijo pol milijona prostovoljnih ur.

Preberite tudi MMC-jev pogovor ob Tednu Karitas:

Sorodna novica "Noben človek ne sme ostati brez nekoga, s katerim se lahko pogovori"