Na odru kot prijatelja in kot kolega. Foto: Žiga Culiberg
Na odru kot prijatelja in kot kolega. Foto: Žiga Culiberg

"Težko opišem kemijo z Mariem, saj mislim, da je resnično čarobna. In čarobno je tudi vzdušje v Avditoriju, kot bi vsi dihali skupaj, občinstvo, glasbeniki, voditelja. Zame je festival odličen začetek poletja in hkrati priložnost, da prepletemo zabavo, glasbo, tekmovalnost, morje in sonce. Počasi potekajo prve priprave, zelo se veselim teh trenutkov, saj vedno vsebujejo zabavno noto; mislim, da je ključnega pomena, da sva z Mariem tudi dobra prijatelja, kar se nedvomno pozna pri vodenju," je povedala Lorella, ki je skupaj z Mariem festival MMS gostila že večkrat.

O pripravah na letošnje vodenje pa je spregovoril tudi Galunič: "Saj si sploh ne predstavljam, da bi Melodije morja in sonca delal s kom drugim. Drug drugemu morda prinašava srečo in zagotovo se fino dopolnjujeva, na odru sva kot prijatelja in kot kolega. Prihodnji teden se bova začela ukvarjati z besedil najinih napovedi. Svoje ideje si nato deliva prek e-maila, v tednu pred festivalom pa iz vsega izluščiva najboljše zamisli."

35. festival Melodije morja in sonca bo v soboto, 4. julija, v amfiteatru portoroškega Avditorija. Za veliko nagrado festivala in pet nagrad strokovne žirije (za najboljšo glasbo, najboljše besedilo, najboljši aranžma, najboljšo izvedbo in najboljšega debitanta oz. avtorja) se bo potegovalo 14 novih poletnih melodij.

Izvajalci, ki bodo nastopili na festivalu so: Bilbi (Limonada), Ina Shai (Iščem sonce), Skupina Mozaik (Prvi poljub), Klepač in Gustinčič KinG (Malo za hec, malo zares), Šturle (Hit poletja), Tulio Furlanič (Bloody Marry), Polona Furlan (Ostani še malo), Žiga Rustja (Ne sodim sem), Katrinas (Do neba), Easy (Nekaj med nama), Francesco Squarcia & Sabrina Hebiri (Innamorarsi di te), Monika Pučelj (V dobrem in slabem), Eva Boto & Gašper Rifelj (Ljubezen dela čudeže) in Alja Krušič (Najin ples).

Zmagovalna skladba festivala bo tista, ki bo prejela največje število točk v seštevku točk telefonskega glasovanja, glasovanja občinstva v portoroškem Avditoriju, glasovanja izbranih radijskih postaj in glasovanja strokovne žirije. Lani je na festivalu slavil Rudi Bučar s Frčafelami za skladbo Sen znala jes, ki so jo odpeli v istrskem narečju.

ZKP RTV Slovenija bo na dan 35. festivala Melodije morja in sonca izdal festivalski album, na katerem bodo vse tekmovalne skladbe s festivala, dodana pa bo tudi skladbe lanskega velikega zmagovalca Rudija Bučarja. Album bo na prodaj v vseh bolje založenih trgovinah z nosilci zvoka po Sloveniji, v trgovskih verigah Mercator, Müller in Big Bang ter v spletni prodajalni ZKP RTV Slovenija.