Nuša Derenda meni, da bi se morali moški in ženske medsebojno spoštovati vse leto. Foto: RTV SLO
Nuša Derenda meni, da bi se morali moški in ženske medsebojno spoštovati vse leto. Foto: RTV SLO
Vita Mavrič
Šansonjerka Vita Mavrič bi bila užaljena, če bi ji mož poklonil rožo le na praznik.
Sabina Remar
Sabina Remar raje praznuje valentinovo. Foto: RTV SLO/A. P.

Pevka Nuša Derenda je za MMC dejala, da praznika žensk prav posebej ne praznuje. "Po navadi dobim na ta dan ali pa na materinski dan kakšno darilo od otrok," je dejala in dodala, da bi moralo biti medsebojno spoštovanje med moškimi in ženskami vse leto.

Vita Mavrič: 8. marec gotovo bolj cenim kot valentinovo
Prav tako posebej ne praznuje dneva žena šansonjerka Vita Mavrič. "Prav užaljena bi bila, če bi se mož spomnil s kakšno rožico le na določen dan." Zaveda se, da je praznik zgodovinsko pomemben in ga ceni bolj kot valentinovo, ki ga zaradi zaslužkarstva trgovcev sploh ne praznuje. "Mislim, da so tega praznika bolj vesele naše mame. S sodobno žensko pa ta praznik nima tolikšne povezave, sama se za samostojnost borim vsak dan. Seveda pa sem vesela, ko mi sin iz šole prinese kakšno risbico," je povedala.

Kaj menite o 8. marcu, ali ga praznujete? Izrazite svoje mnenje na forumu, blogu ali v komentarjih.

Erika: Ženske še vedno nismo enakopravne moškim
Voditeljica Piramide Erika Žnidaršič je dejala, da je praznik "fajn, saj se spomnimo enakopravnosti žensk, čeprav se zavedam, da ženske še vedno nismo enakopravne moškim na vseh področjih, na primer v gospodarstvu". Erika pa je razočarana, ker se nihče v službi na praznik ni spomnil.

Alenka Gotar se bo ženskam poklonila s koncertom
Lanska zmagovalka Eme Alenka Gotar je povedala, da na dan žena dobi nekaj rožic in praznik podpira: "Prav je, da moški kdaj pa kdaj svojo žensko odpelje na lepše in da se spomni, kako dragocene smo." Tudi sama bo letos s koncertom v Cankarjevem domu dala ženskam poklon. "Letos bom odlično preživela 8. marec, na odru v družbi 16 moških," je v smehu sklenila pogovor.

Sabina Remar na kongresu salse
Misica Sabina Remar letošnji praznik žensk preživlja s prijateljico, s katero uživata v plesu na kongresu salse, sicer pa prazniku ne daje velikega pomena: "Mami da več na ta praznik. Mislim, da je ta dan bolj za poročene ali tiste, ki so v daljši zvezi. Sama bolj praznujem valentinovo." Na dan žena dobi kakšno rožico ali lepo SMS-sporočilo.

A. M.