V Kranjski Gori so v teh dneh vihrale številne slovenske zastave. Foto: BoBo
V Kranjski Gori so v teh dneh vihrale številne slovenske zastave. Foto: BoBo

Konec 58. pokala Vitranc je minil v veselem in razburljivem športnem vzdušju ob lepem obisku, med najglasnejšimi pa so bili na drugi dan dogajanja navijači Štefana Hadalina. Na prizorišče so prispeli kar trije avtobusi Vrhničanov, ki so prizorišče ogrevali že pred samim začetkom tekme.

Dobro pa je zdržala tudi s soncem obsijana smučina, za katero se je zadnje dni trudilo več sto ljudi. Med drugim so na pomoč priskočili tudi prostovoljci iz Pomurja, od Kranjskogorčanov pa se priprave smučišča v teh dneh učijo tudi Japonci.

"Pozitiven odziv ljudi, tekmovalcev in konec koncev tudi FIS-a potem pripelje tudi do zaslužka," pa je o finančnem vidiku prireditve pojasnil župan Kranjske Gore Janez Hrovat.

Televizijski signal v več kot 15 držav

Gregor Benedik, predsednik Pokala Vitranc, je za Televizijo Slovenija razložil, da so načrtovali, da jim nekaj denarja tudi ostane, ki ga potem vedno vložijo v mlade smučarje v Kranjski Gori, sicer pa prireditev stane skoraj milijon šeststo tisoč evrov.

Dolina je bila v teh dneh polno zasedena, ob številni smučarski zasedbi pa je pokal spremljalo tudi dvesto novinarjev z vsega sveta. "Televizijski signal je šel letos v več kot petnajst držav, med njimi tudi nekatere eksotične države, kot sta denimo Kitajska in Malezija," pa je razložil predstavnik organizatorjev Žiga Fišer.

Več si lahko ogledate v spodnji galeriji in prispevku Televizije Slovenija.

V dveh dneh na Vitrancu več kot 15.000 gledalcev