Anja bo na radijske postaje v kratkem poslala skladbo Nisi moj. Foto: Lidija Mataja
Anja bo na radijske postaje v kratkem poslala skladbo Nisi moj. Foto: Lidija Mataja
Anja Rupel in Peter Poles
Anja in Peter sta preizkušala posluh in glas znanih Slovencev. Foto: MMC RTV SLO

Pred materinskim dnem v MMC-ju predstavljamo znane Slovenke in njihove rešitve za usklajevanje kariere z materinstvom. Anja Rupel, ki je pred kratkim s Petrom Polesom končala vodenje nedeljske večerne oddaje Zvezde pojejo, je dejala, da se je po rojstvu Lune kar hitro vrnila na delo.

"Po nekaj mesecih sem enkrat tedensko delala na Valu 202, doma pa sem predvsem pisala besedila za svoje skladbe, pa tudi za druge izvajalke. Tako nisem čisto padla iz ritma. Nastopala pa res nisem prav veliko," je dejala rjavolaska.

Kako Alenka Bikar usklajuje poklicni in družinski urnik?

Tudi Anja je spoznala, da otrok življenje postavi na glavo. "Ritem življenja se povsem spremeni. Predvsem se je treba bolje organizirati, vendar se s pomočjo babic in varušk da vse. Poleg tega sem Luno veliko jemala kar s seboj na snemanja, tudi ko je bila še čisto majhna."

Luna ima že kup obveznosti
Zdaj, ko Luna, sad ljubezni Anje in še enega priznanega glasbenika, Aleša Klinarja, že hodi v šolo in ima tudi druge obveznosti, se zdi Anji vse težje, kot pred leti, saj se mora bolj prilagajati njenemu urniku. "Poleg tega zvečer noče zaspati in me vedno čaka, da pridem domov. Zato je potrebno kar nekaj pregovarjanja, da ji razložim, da pač ne more z menoj na nastop," je dejala Anja, ki glasbene kariere ni postavila na stranski tir.

Prihaja novi album
Nasprotno, aprila ima v načrtu izdajo novega albuma, ki bo imel naslov Ostani do konca, na njem pa bo deset skladb. Album bo šel v kratkem v tisk, ovitek se dela, dogovarja pa se tudi za snemanje videospota. Album bo napovedal prvi singel Nisi moj.

T. K./A. P.