Sandra 30. oktobra, ko se bo odvil svetovni izbor, praznuje tudi rojstni dan. Foto: MMC RTV SLO
Sandra 30. oktobra, ko se bo odvil svetovni izbor, praznuje tudi rojstni dan. Foto: MMC RTV SLO
Šopek treh najlepših - prva spremljevalka Ajda Sitar (levo), nova mis Sandra Adam (v sredini) in druga spremljevalka Sandra Skutnik.
Ajda Sitar (levo) ne bi imela dovolj časa, da bi se temeljito pripravila na svetovni izbor. Foto: Foto: MMC RTV SLO

Kot je povedala vodja projekta Mis Slovenije Eva Repič, so jo organizatorji svetovnega izbora obvestili, da je Sandra zbolela, in so jo poslali celo na na zdravljenje v bolnišnico v Pekingu. Zaradi njenih zdravstvenih težav so se nato skupaj z njeno družino odločili, da bo vrnitev v Slovenijo za Sandro najboljša.

"Nekateri se sprašujejo, zakaj se Sandra ne more vrniti na Kitajsko, ko bo ozdravela, a to je žal nemogoče," je za MMC dejala Repičeva. "Pripravili smo ji namreč veliko oblačil in obutve - s seboj je na primer imela kar šest večernih oblek, zato zdaj nimamo več časa, da bi vse to priskrbeli še prvi spremljevalki Ajdi Sitar. Poleg tega pa so v tem času lepotice z vsega sveta vadile veliko koreografije, odvil se je tudi že talent show."

Korošica o svoji bolezni ne želi govoriti, ko pa bo pripravljena, pa bo stopila tudi pred novinarje.

Dobro okreva
Sandra je do odhoda v bolnišnico - na Kitajsko je odpotovala 30. septembra, skušala predstaviti Slovenijo v najboljši luči in ji je za vrnitev v Slovenijo zelo žal. Zaveda pa se, da je zdravje najpomembnejše, zato se je z vrnitvijo v Slovenijo strinjala.

Ob prihodu v Slovenijo je že obiskala zdravnika, njeno zdravstveno stanje pa se počasi izboljšuje. Za zdaj svojih zdravstvenih težav ne želi pojasnjevati, je še sporočila Repičeva.

Navdušila komisijo in občinstvo
Spomnimo, temnolasa Sandra Adam je mis Slovenije 2010 postala 29. avgusta v Mariboru. 20-letna in 172 centimetrov visoka Dravograjčanka je navdušila komisijo in postala tudi mis fotogeničnosti.

Sandra je študentka 2. letnika fakultete za varnostne vede, v prostem času piše pesmi, bere, kaj dobrega skuha ali speče, precej časa pa preživi tudi s fantom, prijatelji in družino. Ukvarja se s športom, najbolj pri srcu ji je ples, ki ga je tudi trenirala, rada pa ima tudi tek v naravi, kolesarjenje, pohodništvo, sprehode in rolanje. Opisala se je kot zelo pozitivno in preprosto dekle, ki na vse skuša gledati optimistično. Za Slovenijo pa je našla tri besede - prečudovita, raznolika in edinstvena.