Joe Satriani bo na glavni oder stopil že nocoj. Foto: Reuters
Joe Satriani bo na glavni oder stopil že nocoj. Foto: Reuters
Siddharta
Siddharta prav tako prihaja na Pivo in cvetje. Foto: MMC RTV SLO/Ana Šircelj

Festival, ki poteka od 14. do 17. julija, prinaša več kot 60 glasbenih dogodkov za vse generacije in vse glasbene okuse, obljubljajo organizatorji.

Program na največjem odru Zlatorog bodo nocoj odprli Tabuji, sledili jim bodo Voodoo Vegas iz Velike Britanije, Siddharta in ameriški kitarist Joe Satriani, ki bo v Laškem praznoval tudi svoj 60. rojstni dan. V petek bodo obiskovalce na največjem odru razveseljevali Jinx, Happy Ol'McWeasel, Mi2 in švedska skupina Mando Diao. V soboto bodo nastopile skupine Leteči potepuhi, Jay Wud, Šank Rock, Phil X & the Drills.

Na odru Jubilejnik, ki je namenjen narodno-zabavni in popularni glasbi, bodo nastopili Novi fosili, Gadi, Igor in Zlati zvoki, Fantje s Praprotna, ManuElla, Gibonni, ansambel Franca Miheliča in Manca Špik.

Pliš 5 z Juretom Zrnecem, Leni Kravac, Emersound, Patetico, Skampida, Balkan Boys, Vlatko Stefanovski, Jardier, Las Cuerdas, Orleki in Pequena Morte bodo nastopali na odru Club. Na odru Malt, kjer kraljujejo didžeji, pa bodo vsak večer za plesne ritme najprej poskrbeli najobetavnejši slovenski didžejevski mladi upi, nato pa bodo vajeti prevzeli že prekaljeni mački.

Kot samo ime festivala pove, sta v ospredju pivo in cvetje. Mesto je s cvetličnimi aranžmaji tako že dobilo svečano podobo, saj so letos za okrasitev festivala zasadili kar 1.223 sadik.

V nedeljo sklepna parada in ohcet
Festival Pivo in cvetje, ki predstavlja enega vrhuncev poletnega dogajanja v Sloveniji, bodo sklenili v nedeljo s prireditvijo ohcet po starih šegah ter z zaključno parado, ki po navedbah organizatorjev zrcali ponos kraja ter pokončen značaj Laščanov in je prikaz zgodovinske ter kulturne dediščine v Laškem, ki mu je pivovarstvo vtisnilo svojstven pečat.

Glasba, pivo in cvetje v Laškem
Glasba, pivo in cvetje v Laškem