Kako prepričljivo bo Violeta zvečer vrtela jezik? Foto: Stane Sršen
Kako prepričljivo bo Violeta zvečer vrtela jezik? Foto: Stane Sršen
Erika Žnidaršič
V četrti sezoni Piramida uvaja novost - eden izmed gostov, ki se po glasovih gledalcev ni uvrstil v naslednji krog, bo dobil še eno priložnost. Zdravko Zupančič iz Šole retorike bo namreč preučil njihove nastope in nato na podlagi strokovno izdelane ocene izbral tistega, ki je najbolje zastopal svoja mnenja in stališča. S tem mu bo omogočil, da v oddaji še enkrat pokaže, kako spretno zna vrteti jezik. Foto: Stane Sršen

Raziskava British Journal of Psychology je pokazala, da so ženske tiste moške, ki so sedeli v prestižnejših avtomobilih, ocenile kot privlačnejše. Pri zamenjavi spolov pa takšnih razlik pri ocenjevanju fotografij niso opazili. Kdo je torej bolj plitek: ona, ki se lepi na lepe avtomobile, ali on, ki stavi na njen lep zunanji videz?

"A kdo je bolj plitek? Tisti, ki takega avta nima," je prepričana igralka Violeta Tomič. "Ker od nekdaj je znano, da se 'pleh pi...' lepijo na dobre avte in mnogi lastniki še za jesti nimajo, samo da so v na "leasing" kupljenem avtu," pojasnjuje igralka.

"V Srbiji plastične 'bejbe' iščejo moža"
Tomičeva, ki jo trenutno lahko spremljamo v predstavi Art Export, meni, da je nakup prestižnega avtomobila za moškega podobna naložba kot v Srbiji, "kjer vsaka 'bejba' vloži v plastično operacijo, vse so videti kot barbike, potem pa visijo po vogalih in iščejo moža".


Je vse stvar evolucije?
Tomičeva je še prepričana, da to ni stvar posameznika: "Saj je evolucijsko dokazano, da moški išče lepotico za nadaljevanje vrste. Za ženske pa so genetsko najprivlačnejši samci, ki lahko finančno dobro poskrbijo za zarod. Tako 'seksi' 60-letniki zapuščajo svoje stare in odslužene 'babnice' in 'furajo' okrog brhka telesca 20-letnic."

"Ste že kdaj mogoče videli vratarja ali smetarja, ki bi bil atraktiven in privlačen kaki 20-letnici?" se še sprašuje Tomičeva.