Jeseni se na male zaslone vrača Tarča. Foto: MMC RTV SLO
Jeseni se na male zaslone vrača Tarča. Foto: MMC RTV SLO

Tarča je že od začetka sinonim za oddajo, ki se tem loteva poglobljeno, tehtno in poskrbi za konstruktivno soočanje mnenj. Gledalcem ponuja predloge rešitev problematik, s pomočjo katerih si lahko sami ustvarijo mnenje.

Tarča ostaja edina informativna oddaja, ki je televizijski prostor odprla komentatorjem z družbenih omrežij. V oddaji v živo se sproti objavlja izbor mnenj z družbenih omrežij in spleta. S širjenjem javne razprave o pomembnih družbenih temah, dogodkih in pojavih zunaj studijskih zidov pa dodatno izpolnjuje poslanstvo javne televizije.

Prvo oddajo v jesenski sezoni, ki bo na sporedu v četrtek, 8. septembra, ob 20. uri na 1. programu Televizije Slovenija, bo vodila Petrovčičeva. S predstavniki parlamentarnih strank bo analizirala prvo polovico mandata aktualne vlade.

V kakšni kondiciji je ob prvem polčasu, koliko so ji škodile afere, ministrske zamenjave, interpelacije, notranja nesoglasja? Kako trdna je koalicija in kako učinkovita opozicija? Kaj je z obljubljenimi reformami, od zdravstvene do davčne, bodo to jesen gospodarsko rast končno občutili državljani, v višjem standardu, boljših javnih storitvah? Kakšen je položaj Slovenije v nestabilnih mednarodnih odnosih in kako trden člen zrahljane Evropske unije je, ali ima naša država odgovore na resne varnostne izzive, terorizem, migrantsko krizo?