Tinkara Kovač zna s svojo flavto navdušiti. Foto: Maja Pertič
Tinkara Kovač zna s svojo flavto navdušiti. Foto: Maja Pertič
Tinkara Kovač o Metulju, glasbi in naraščaju

Tinkara se je z jubilanti dobro znašla, saj kot sama pravi, ima z njimi sorodno glasbo, poleg tega pa oboji koncertirajo v živo, kar je "srce našega ustvarjanja in obstoja". Pesem Metulj je "zapisana v podzavesti slovenske zgodovine glasbe," je v pogovoru za MMC povedala pevka, ki je znana po svojevrstnem glasbenem pristopu s flavto. Rock niso samo električne kitare, ki se nalagajo v refrenu, je dejala.

Skupina Šank Rock bo praznovala v Rdeči dvorani. Tinkara je opozorila, da je včasih po večjih koncertih prazna in razočarana, saj je včasih glasba po koncu najmanj pomembna oziroma zavzame najmanj prostora.

Drugi nam določajo, kdaj naj bomo veseli
Stopili smo že v drugo polovico decembra, po slovenskih mestih nas obkrožajo okrašene smreke, nad glavami se svetlikajo lučke, trgovski centri že priporočajo, kaj naj kupimo za darila. Je evforijo veselega decembra občutila tudi Tinkara? "Na živce mi gre, da nam drugi določajo datume, ko se moramo veseliti," nam je nasmejano povedala. "Jaz delam na tem, da ga ne občutim v standardnem, komercialnem, potrošniškem smislu."

Sonce bo aprila pregnalo dež
Če decembra ni občutila prave evforije, bo povsem drugače spomladi prihodnje leto. Aprila, ali kot sama pravi, ko bo sijalo sonce, bo dobila naraščaj. Ali bo fantek ali punčka, bomo zvedeli - ko bo sijalo sonce.

N. G.

Tinkara Kovač o Metulju, glasbi in naraščaju