Tako sta lani  Nina in Primož Jeralič pred televizijskimi kamerami stopila v zakonski stan. Foto: Janez Kotar
Tako sta lani Nina in Primož Jeralič pred televizijskimi kamerami stopila v zakonski stan. Foto: Janez Kotar
Zmagovalec velike televizijske poroke bo znan v ponedeljek, 21. marca.
Zmagovalni par velike televizijske poroke bo znan v ponedeljek, 21. marca.
Ana Ovnič in Peter Verdnik. Foto: Janez Kotar
Ana Ovnič in Peter Verdnik. Foto: Janez Kotar
Kristina Cotič in Jani Štemberger Foto: Janez Kotar
Kristina Cotič in Jani Štemberger Foto: Janez Kotar
Branka Veligovšek in Roman Fijavž. Foto: Janez Kotar
Branka Veligovšek in Roman Fijavž. Foto: Janez Kotar

V boju za zmago so ostali 26-letna Ana Ovnič in 27-letni Peter Vednik s Prevalj, 22-letna Kristina Cotič in 28-letni Jani Štemberger iz Ljubljane ter 40-letna Blanka Veligovšek in 42-letni Roman Fijavž iz Celja.

Ana in Peter sta se pred dobrimi osmimi leti zaljubila na prvi pogled na kmečki veselici in kljub dvomom nekaterih prijateljev o njuni zvezi ostala neločljiva. Danes imata tri otroke, šestletno Evo, štiriletnega Grega in enoletno Zarjo. Z družino živita pri Anini mami, ki je po smrti moža ostala sama na veliki kmetiji in Peter se z bodočo taščo menda odlično razume. Oba prihajata iz kmečkega okolja, vzgojena sta z enakimi vrednotami, ki jih želita prenesti tudi na svoje otroke, poroka pa bi bila pečat njunemu razmerju.

Kristina in Jani sta pravzaprav Kraševca, ki svojo skupno pot pišeta v Ljubljani. Njune poti so se sicer večkrat mimogrede srečale, usoden pa je bil čarobni večer pred dvema letoma, ko je Jani, sicer arhitekt, prišel na koncert zbora, ki je prepeval pod Kristininim vodstvom. Drug drugemu dopuščata, da sta to, kar sta - vsak zase, hkrati pa se dopolnjujeta in drug drugemu odpirata nove svetove. Jani je zaradi Kristine začel peti v pevskem zboru, Kristina pa z njim obiskuje arhitekturne razstave. Pravita, da je zanju pomembno, da se poročita, še preden začneta ustvarjati družino, in zdaj sta pripravljena na ta korak.

Blanka in Roman pravita, da sta še vedno zaljubljena tako kot pred 16, ko sta začela svojo skupno pot. Spoznala sta se v lokalu, kjer je Blanka delala še kot študentka, Roman pa je pogosto zahajal k njej na kavo. Že po treh mesecih sta se odločila za skupno življenje, kmalu ju je čakala prva preizkušnja. Želela sta si otroka, a se je njuna želja uresničila šele po šestih letih. Danes sta starša devetletne Anje in petletne Eve. S poroko pa hkrati uresničujeta kar dve želji , in sicer svojo, da končno potrdita svojo ljubezensko vez in željo obeh deklic: "Da bi bili končno vsi Fijavžeki!"

Televizijska poroka že peto leto zapored
Ekipa oddaje Dobro jutro je do zdaj pripravila že štiri televizijske poroke. Februarja 2012 so poročili Sašo Kotnik in Gregorja Frasa iz Hoč, leto dni pozneje Suzano Olić in Danila Tanška iz Kastelca, aprila 2014 Tamaro Kolarič in Klemna Bračka iz Maribora, marca 2015 pa Nino in Primoža Jeraliča iz Ivančne Gorice.

S televizijsko akcijo oddaja Dobro jutro odpira tudi teme, ki so povezane s poroko, s partnerskimi in družinskimi odnosi. Gledalce bosta k razmišljanju o odnosih spodbujala Leonida in Albert Mrgole, psihoterapevtski par in avtorja uspešnice Izštekani najstniki in starši, ki štekajo. Skupaj s tremi finalnimi pari in gledalci se bosta poglabljala v družinske odnose in partnerstvo.

Pare akcije TV-poroka bosta podprla na področjih, kjer so močni, in reševala morebitne partnerske in družinske zaplete ter osvetlila učinkovite prakse. Leonida in Albert imata bogate terapevtske in družinske izkušnje, ki jih z veseljem in brez dlake na jeziku delita z javnostjo. Občasno pa se jima bo pridružil še kakšen zanimiv in jezičen komentator.

O zmagovalnem paru bodo odločali gledalci
Akcijo TV-poroka lahko gledalci spremljajo in jo s svojimi mnenji in izkušnjami soustvarjajo vsak ponedeljek zjutraj v živo v oddaji Dobro jutro na 1. programu Televizije Slovenija. Prav gledalci bodo najpomembnejši žiranti, saj bodo s telefonskim glasovanjem med tremi finalnimi pari izbrali velikega zmagovalca.

Tri zaporedne ponedeljke se bosta v oddaji Dobro jutro med seboj pomerila dva para, ki se bosta hkrati potegovala za naklonjenost gledalcev. Zmagal bo par, ki bo v celotni akciji TV–poroka skupno prejel največ glasov gledalcev. Uradno glasovanje se začne v ponedeljek, 29. februarja, v oddaji Dobro jutro. Gledalci pa bodo lahko telefonske glasove oddajali ves teden v oddaji Dobro jutro.