Ališič se nikoli popolnoma ne odklopi od dela. Foto: f-ena.si
Ališič se nikoli popolnoma ne odklopi od dela. Foto: f-ena.si
Miran Ališič o svojem prostem času

"Verjamem, da bodo gledalci lahko formulo ena, v vsej svoji večplastnosti, prihodnje leto in v naslednjih letih gledali na RTV Slovenija," je v torek za MMC neuradno razlagal Miran Ališič.

In to niso več le želje ali ugibanja. Namreč v programsko-poslovnem načrtu za leto 2011, ki smo ga prejeli sinoči, je zapisano, da bo RTV Slovenija "na temelju pridobitve pravic začela tudi projekt Formula 1". Z njo pa se - sodeč po Ališičevih besedah - na Kolodvorsko vrača tudi on.

"Pogovarjali smo se tudi o oddaji, ki pa ni več v neposredni bližnji prihodnosti. Oddaja je na neki način rahlo premaknjena na malce kasnejši čas. Tudi oddaja ostaja ideja, projekt, koncept," je še pojasnil eden največjih poznavalcev formule ena v Sloveniji in dober prijatelj "alfe in omege" tega športa Bernieja Ecclestona.

Komentator o svojih konjičkih
"Jaz nisem ljubitelj individualnih stvari, recimo teka. To me ne zadovoljuje," je o svoji ljubezni do športa - za katerega ima vedno manj časa - za MMC povedal športni komentator.

Ališič je v pogovoru za MMC priznal, da je pravi deloholik. A kljub temu ne dela vse dni v letu. "Premalo se ukvarjam zadnje čase s športom. Pozimi rad smučam. Nekaj časa - kakšen mesec do mesec in pol - odvisno koliko mi znese - letos bo nekoliko manj - preživim v Čilu," je pojasnil komentator in dodal, da se tudi na počitnicah nikoli popolnoma ne odklopi od delovnega sveta: "Tam pač delaš dve uri na dan."

Ob tem je prepričan, da je rekracije in športa premalo. "Vesel bi bil, če bi, recimo, igral nogomet ali tenis. Za to pa vedno potrebuješ nekoga," je opozoril na glavno težavo druženja s prijatelji - časovno usklajevanje.

Kdo je bil za Ališiča pozitivno presenečenje?
Beseda pa je nanesla tudi na izteklo sezono formule ena. "Pri Force India so pokazali dobro formo. Predvsem (Adrian op. n.) Sutil je pokazal nekaj dobrih dirk. Verjetno - čeprav je bil med favoriti - je bil na koncu predvsem na zadnjih dirkah presenečenje Sebastian Vettel, kako mirno in z odločenostjo je šel v te zadnje dirke in tam dosegel nekaj zmag. /.../ Mislim, da se je tudi Nico Rosberg izkazal z dobrimi dosežki, da je ves čas pariral in bil celo hitrejši od Mihaela Schumacherja."

Miran Ališič o svojem prostem času