V Izoli so Vasiliju po vrnitvi iz Ria priredili velik sprejem. Manjkal ni niti njegov sin Talin. Foto: BoBo
V Izoli so Vasiliju po vrnitvi iz Ria priredili velik sprejem. Manjkal ni niti njegov sin Talin. Foto: BoBo

Trikratni slovenski dobitnik olimpijske medalje (v Atenah leta 2004 je osvojil bronasto medaljo, v Pekingu leta 2008 srebrno, v Riu lani pa znova srebrno) je na Facebooku objavil fotografijo s podatki novega družinskega člana.

Rija je imela ob rojstvu 4.200 gramov, velika pa je 55 centimetrov. Maja nosečnosti ni skrivala pred očmi javnosti, februarja je dejala, da je zanosila tako, ko sta načrtovala, torej po olimpijskih igrah. Vsi so si želeli, da bi se jim pridružila deklica.

Žbogarjevi so tako postali štiričlanska družina, saj imata Vasilij in Maja tudi sina Talina, ki se je rodil avgusta leta 2013.

Maja, ki je po rodu iz Hrvaške, je sicer nekdanja manekenka. Z Vasilijem sta par že vrsto let, marca leta 2013 sta svojo ljubezen kronala tudi s poroko. "Vaska", kot prijatelji kličejo vrhunskega jadralca, ob rojstvu prvega otroka ni bilo ob Maji, saj je Talin prišel na svet mesec dni prej, kot sta pričakovala. Ime sta mu dala po estonskem glavnem mestu. Kje sta našla navdih za ime Rija, ni treba ugibati, saj je Vasilij že januarja v pogovoru za Primorske novice napovedal, da bosta otroka, če bo deklica, poimenovala po brazilskem velemestu Rio de Janeiro.