Prelestna 46-letna Monica se redno uvršča na sezname najlepših žensk na svetu. Foto: EPA
Prelestna 46-letna Monica se redno uvršča na sezname najlepših žensk na svetu. Foto: EPA
Monica Bellucci
Monica Bellucci rada igra v "težkih" filmih. Foto: EPA

Belluccijeva bo zvečer častna gostja odprtja prestižne modne trgovine Galerije Emporium v Ljubljani, popoldne pa je odgovarjala na vprašanja novinarjev na tiskovni konferenci.

Pred dnevi se je v Sloveniji mudil tudi hollywoodski igralec Kevin Costner, ki lepot naše države ni mogel prehvaliti.

Belluccijeva je poročena z igralskim kolegom Vincentom Casselom, s katerim je nastopila tudi v več filmih. Imata dve hčerki, šestletno Devo in Leonie, ki se je rodila maja letos. Leta 2004, ko je bila prvič noseča, je Belluccijeva pozirala gola za italijansko različico revije Vanity Fair in "podvig" ponovila tudi letos. Kljub "zrelim" 46 letom je njeno telo še vedno zavidanja vredno.

Film, ki je šokiral gledalce
Ob omembi lepe igralke se mnogi najprej spomnijo na precej dolg in nazoren krut prizor iz filma Nepovratno (Irreversible), v katerem je bila Belluccijeva posiljena. Film še vedno velja za enega izmed tistih, ob ogledu katerega je največ gledalcev preprosto odšlo iz dvorane.

"Rada imam težke filme, filme, ki obravnavajo zahtevne teme, ki razburjajo, izzivajo, filme, ki sprožajo diskusije in izzivajo polemike. Mislim, da je to moja primarna igralska izbira, rada imam takšne težke izzive in mislim, da sem zato postala igralka," je Monica letos poleti izjavila v intervjuju za hrvaški Jutarnji list, vendar hkrati še zagotovila, da nikoli več ne bo igrala v filmu, v katerem bi jo pretepali in posilili.

Tarča napada je bila tudi v filmu Malena, ko so se nanjo spravile ljubosumne vaške ženske in jo ostrigle, solze pa je točila tudi kot Marija Magdalena v filmu Kristusov pasijon.

Svojih filmov ne gleda
Privlačna temnolaska se dobro zaveda svojih prednosti zaradi evropskih korenin: "Mislim, da imam kot evropska igralka odlične možnosti, saj lahko igram v Ameriki, Evropi in Aziji. Ameriške igralke nimajo te sreče; če jim ne uspe v Hollywoodu, si morajo poiskati drug poklic."

A svojih filmov Monica pravzaprav ne gleda: "Večinoma si jih ogledam na festivalih in premierah, na katere sem povabljena, zasebno pa zelo redko. Enkrat, morda dvakrat lahko pogledam film, v katerem igram, nato pa me ne zanima več. Lastnega filma ne morem gledati kot povprečen gledalec, ali mi je dolgčas ali pa ga preveč analiziram. Filma, v katerem igram, ne morem gledati sproščeno in objektivno."