Nadyja je nastopila v oblekah, ki jih je kreirala sama pod blagovno znamko Nadiya Bychkova design. Foto: YouTube
Nadyja je nastopila v oblekah, ki jih je kreirala sama pod blagovno znamko Nadiya Bychkova design. Foto: YouTube

"Imela sva zelo težko nalogo, saj branitev naslova ni mačji kašelj za živce in koncentracijo. Vendar nama je skupaj uspelo," je po tekmovanju za spletni portal Parada plesa povedal Miha. "V drugo ni nič manj čudovito. Hvala vsem, ki ste verjeli v naju," pa sta igralca zapisala na svojem profilu na Facebooku.

Miha in Nadyia sta aktivna tekmovalca že več kot 19 let, skupaj si pot k vrhu utirata od leta 2006, naslova evropskih in svetovnih prvakov v kombinaciji pa sta resno naskakovala že pretekla leta, ko sta postala evropska in svetovna podprvaka. Do samega vrha jima je prvič uspelo lani, ko sta v prestolnici Latvije prvič osvojila najzahtevnejšo disciplino športnega plesa - kombinacijo desetih plesov. To sestavlja pet standardnih in pet latinskoameriških plesov - valček, tango, dunajski valček, počasni fokstrot in quickstep ter samba, čačača, rumba, paso doble in jive.

Letošnje svetovno prvenstvo je bilo na Kitajskem, zato so morali plesalci premagati še dodatno breme časovnega zamika. Čengdu je gostil dvaintrideset najboljših plesnih parov, med Slovenci pa je nastopila še Tara Bohak, ki z Davidom Odstrcilom pleše za Češko. Uvrstila sta se na deseto mesto.

"Tekmovanje je bilo odlično organizirano, občinstvo pa izjemno toplo, zato sva se vsakega plesa izjemno veselila. Uspelo nama je, da si nisva naložila preveč pritiska in enostavno uživala na plesišču. Ponosna sva, da sva ubranila naslov," sta še povedala Nadyia in Miha.

Spodaj si lahko ogledate posnetek zmagovalne rumbe.