Marjan Fabjan na poti do Brezij. Foto: RTV SLO
Marjan Fabjan na poti do Brezij. Foto: RTV SLO
Tina Trstenjak, Ana Velenšek, Marjan Fabjan
Slovenski judoistki Tina Trstenjak in Ana Velenšek, ki sta na olimpijskih igrah v Riu osvojili zlato in bronasto medaljo, sta obe članici kluba Sankaku. Foto: Borut Živulović/BoBo

Vodja judo kluba na Lopati in tvorec številnih uspehov naših judoistk je obljubil, da bo, če bo Anamari Velenšek osvojila medaljo, romal na Brezje. In danes je odšel na pot.

"Peš Celje-Brezje, 106 km ... to je moja osebna odločitev in sem jo dolžan izpolniti samemu sebi," je zapisal Fabjan na Facebookovi strani judokluba Sankaku, ki ga vodi prav sam.

Fabi, kot je najuspešnejši trener juda v Sloveniji tudi znan, je dodal: "Prehoditi jo bom poskusil v 4 etapah z vmesnimi počitki (ni mi važno, kako dolgo hodim). Šova in udeležencev ne potrebujem. Odhod planiram popoldne, če ne bo dežja."

Fabjan je na pot v spremstvu prijatelja krenil ob 13.30 z Lopate, pri izpolnjevanju obljube pa ga ni ustavil niti dež. Na poti ga je ustavila ekipa TV Slovenija. Na vprašanje, kaj je teže, ob robu opazovati tekmovalke v boju za odličja ali takšna hoja, je odgovoril: "Rekel bi, da kar ob robu opazovati tekmovalko, ko se bori, najbolj zadnje minute, sekunde, je huje."

Več v spodnjem prispevku.

Trener judoistov Fabjan na romanju
Trener judoistov Fabjan na romanju