Jonas Žnidaršič, Tina Marinšek, Darja Švajger in Raay vsako nedeljo podajajo svoja mnenja in razmišljanja v oddaji. Foto: Facebook stran Misije Evrovizije/Žiga Culiberg
Jonas Žnidaršič, Tina Marinšek, Darja Švajger in Raay vsako nedeljo podajajo svoja mnenja in razmišljanja v oddaji. Foto: Facebook stran Misije Evrovizije/Žiga Culiberg
Darja Švajger in Raay
Darja Švajger in Raay med enim izmed njunih posvetov v oddaji. Foto: Facebook stran Misije Evrovizije/Žiga Culiberg
Jonas Žnidaršič
A ne le besede, včasih tudi izrazi na obrazu sodnikov povedo veliko. Mojster teh pa je po mnenju številnih gledalcev Jonas Žnidaršič. Foto: Facebook stran Misije Evrovizije/Žiga Culiberg

A dolžnost najpomembnejših postranskih akterjev oddaje je vse prej kot mačji kašelj.

"Poskušaš se držati nekih normalnih izrazov. Včasih moraš za boljše razumevanje uporabiti tudi kakšno primerjavo. Nekako poskusiš, da ne rečeš nekomu, da se dere kot jesihar, ampak mu samo rečeš, da se dere. Čeprav bi bila mogoče prva primerjava primernejša. Drugače pa moraš povedati tako, da kandidat in ljudje čim bolj razumejo. Moraš biti čim bolj neposreden," je prepričan Raay in dodaja: "Če nekoga užališ s tem, ko mu rečeš, da 'fuša' ... To ni žalitev zame, to je dejstvo."

Darja Švajger pri svojem delu sledi načelu, da mora biti človek sočuten in realen hkrati. "Da, poveš, ampak mehko. Moraš pa biti realen. Ne smeš nečesa zavijati v vato, kar ne gre. Z enim občutkom za psihološki pristop k človeku, da, kljub temu, da mu poveš, da je nekaj narobe, ga vseeno dvigneš," meni pevka, ki si deli (z Nušo Derendo) najvišjo slovensko uvrstitev na Evroviziji.

Z njo se strinja tudi druga ženska predstavnica na sodniškem stolčku, Tina Marinšek: "Mislim, da je treba imeti eno mero pohvale - ker niso v celoti zanič -, na drugi strani pa je treba realno povedati, kakšno je stanje. Ljudje morajo delati, ker gre za veliko zadevo, in morajo dobro narediti," trdi Marinškova.

In prav njena mnenja naletijo na največji odziv med komentatorji pod novicami o Misiji Evroviziji na našem portalu. Med drugim ji očitajo tudi zavistnost. "Sovražim to slovensko zavistnost, tako da bog ne daj, da bi komu kaj zavidala," odgovarja Marinškova in dodaja: "Vsem iskreno, ampak res iskreno, privoščim vse, kar se jim dogaja, ker so to čudovite stvari. In pri nas je treba 'prerukati' sceno in komaj čakam konkurenco."

Spremljajte Misijo Evrovizijo tudi na:

- Facebooku,

- Twitterju,

- uradni spletni strani.


Približujejo se sklepni boji
Sicer pa je nedeljska oddaja Misija Evrovizija razkrila imena prvih štirih kandidatov, ki so se uvrstili med t. i. "TOP 8". Dvojčici Eva in Nika Prusnik, Flora Ema Lotrič, Gašper Rifelj ter Eva Boto zdaj čakajo na naslednjo oddajo (v kateri se bodo znova predstavili Sara Jagrič, David Matiči, Manuela Brečko, Nika Zorjan, Brina Vidic, Klemen Orter, Nadja Irgolič in Nastja Gabor), ko bo znana še druga četverica kandidatov, ki se bo z njimi podala v sklepne boje.

Od 13. novembra naprej bo v vsaki oddaji vsak teden izpadel samo en kandidat, dokler 25. decembra ne bodo ostali le še trije. Dva superfinalista pa se bosta na izboru Ema 2012 borila za vozovnico v Azerbajdžan, kjer bo maja po zaslugi letošnjega zmagoslavja dueta Ell & Nikki na sporedu finalni izbor za Pesem Evrovizije.

Kaj se je dogajalo v zakulisju pete oddaje Misija Evrovizija, si lahko pogledate v videu spodaj.