RTV Slovenija ima v svoji zbirki že zavidanja vredno število zlatih kipcev. Foto: MMC RTV SLO/Miloš Ojdanić
RTV Slovenija ima v svoji zbirki že zavidanja vredno število zlatih kipcev. Foto: MMC RTV SLO/Miloš Ojdanić
Nazadnje so viktorje podelili pred dvema letoma, ko je bila za življenjsko delo nagrajena legendarna igralka Milena Zupančič. Foto: BoBo
Viktorje 2014 je gostilo SNG Drama Maribor. Foto: BoBo

Prireditev Viktorji 2016 si boste 22. aprila ob 20.00 lahko ogledali v živo na Prvem programu Televizije Slovenija, za zabavo pa bo poskrbel duhoviti voditelj Vid Valič. Kipce bodo kot vsakič doslej podelili v sklopu viktorjev popularnosti in strokovnih viktorjev, ki jih izglasujejo člani Akademije Viktor.

Preberite si vtise z Viktorjev 2014, ki jih je gostil Maribor: Podpohorska estradna "čaga" z okusom po 90.

Najprej poglejmo, kdo so nominiranci za strokovne viktorje v posameznih kategorijah.

Za naslov najboljše zabavne tv-oddaje se potegujejo Na Žaru, Ta teden z Juretom Godlerjem in Znan obraz ima svoj glas. V konkurenci voditelja zabavne oddaje se bodo "spopadli" Lado Bizovičar, Bojan Emeršič in Bernarda Žarn, slednja dva zastopata barve Televizije Slovenija.

V kategoriji najboljše informativne tv-oddaje ima TV Slovenija dva aduta: oddaji Odmeve in Dnevnik, ki se bosta za zlati kipec borila z oddajo 24 ur. Tudi v kategoriji voditelja informativne oddaje najdemo dve RTV-jevki: Manico Janežič Ambrožič in Jeleno Aščič, ki jima bo skušal viktorja "izmakniti" Edi Pucer.

Za igrano tv-oddajo ali tv-film so nominirani Ena žlahtna štorija in RTV-jeva Pod gladino in Štiri stvari, ki sem jih hotel početi s tabo, za otroško ali mladinsko tv-oddajo pa kar trije projekti Televizije Slovenija: Firbcologi, Infodrom in Male sive celice.

Najboljši dokumentarni film – tudi ta kategorija je v celoti "RTV-jeva" - bo postal eden izmed trojice Charlatan Maqnifigue, Lahko noč, ljubezen moja in Leteti. Za obetavno medijsko osebnost so nominirani Mario Čulibrk, Ajda Smrekar in Nik Škrlec, voditelj oddaje Male sive celice na TV Slovenija.

Prišli smo do viktorjev popularnosti.

Občinstvo bo za najboljšo glasbeno osebnost ali skupino izbiralo med BQL, Modrijani in Siddharto, za najpriljubljenejšo televizijsko osebnost pa so nominirani dolgoletni obraz Televizije Slovenija Slavko Bobovnik, Jani Muhič in Peter Poles.

Za radijsko osebnost so v konkurenci Denis Avdić, Blaž Švab in Dejan Vedlin, za radijsko postajo pa Radio 1, Radio Aktual in Val 202, ki deluje pod okriljem RTV Slovenija.