Legendarna slovenska igralka se je v bogati karieri podpisala pod številne vloge. Foto: BoBo/Borut Živulović
Legendarna slovenska igralka se je v bogati karieri podpisala pod številne vloge. Foto: BoBo/Borut Živulović

V živo! je posebna oblika komedije v formatu pogovorne oddaje, v sklopu katere nastopajoči izvejo podrobnosti, filozofijo in anekdote gosta oziroma gostje in jih tudi odigrajo v obliki improvizacijske točke, ki jo določa občinstvo, voditelj, gost ali pa zgolj določen trenutek. Po Miši Molk, Vidu Valiču, Adiju Smolarju in Janezu Hočevarju - Rifletu, bo gostja šova V Živo!, ki bo v sredo, 3. aprila 2019, ob 20. uri v SiTi Teatru, legendarna Milena Zupančič.

Nagradna igra

Nagradno vprašanje: Katerega leta je Milena Zupančič prejela Prešernovo nagrado za življenjsko delo?

Nagradna igra traja do nedelje, 31. marca, do 12. ure. Svoje odgovore lahko pošljete na mmc-nagrade@rtvslo.si

Podarili bomo dvakrat po dve vstopnici.

Pravila o sodelovanju v nagradni igri si lahko preberete tukaj.

Foto: Žan Majdič
Foto: Žan Majdič

Igralka se je po končanem študiju na AGRFT-ju zaposlila v MGL-ju, nato v ljubljanski Drami, kamor se je po obdobju ustvarjanja v SMG-ju vrnila in ostala članica ansambla do upokojitve. Poleg številnih vlog v matičnem gledališču je velikokrat gostovala tudi na drugih odrih, poleg tega pa je imela bogato kariero tudi na filmskem in televizijskem področju, hkrati pa je soustvarila tudi številne radijske igre.

Leta 1993 je prejela Prešernovo nagrado za življenjsko delo, takrat pa so jo označili za igralko osupljivega razpona, ki interpretativno raznovrstnost vlog "uresničuje z mojstrskim razčlenjevanjem vloge, z že skoraj glasbenim preigravanjem nasprotujočih si psiholoških stanj, s slikovitimi dialoškimi amplitudami, z natančno odmerjeno uporabo gibov, s sijajno govorno razlago".

Pogovor z igralko bo vodil Rok Bohinc, njeno življenje pa bodo interpretirali improvizatorji Juš Milčinski, Maja Dekleva in Vid Sodnik. Za glasbo v živo bo poskrbel Goran Završnik.