Danijel Ylenio spremlja že od njenih prvih javnih nastopov in je njen velik oboževalec. Foto: TV Slovenija/Žiga Culiberg
Danijel Ylenio spremlja že od njenih prvih javnih nastopov in je njen velik oboževalec. Foto: TV Slovenija/Žiga Culiberg
Zmagovalni nastop Ylenie in Danijela
Danijel Malalan in Ylenia

Zamejska pevka in igralec se poznata že kar nekaj časa. Hodila sta na isto srednjo šolo v Trstu, a z nekajletnim zamikom, saj je Danijel starejši od Ylenie. Skupaj sta tudi že stala na (gledališkem) odru v predstavi Bakhantke. Ylenii so ustvarjalci oddaje predlagali duet z Danijelom, in ker se ji je zdela to dobra zamisel, je takoj stopila v stik z njim. Ona je izbrala tudi pesem Vivo Per Lei Andree Bocellija in začelo se je njuno prvo (in zmagoslavno!) pevsko sodelovanje.

Vadila sta pri Ylenii doma, saj ima mlada zamejska pevka, ki je sicer študentka arhitekture, doma potrebno opremo. "S pomočjo klavirja sva iskala tonaliteto in očitno nama je uspelo," je za MMC povedala Ylenia.

Na desni si oglejte, kako so potekale priprave na oddajo in zmagovalni nastop Ylenie in Danijela.
Ylenia tudi igralka, Danijel tudi pevec
Tako kot Ylenia ni samo pevka (poleg Bakhantk smo jo lahko videli na odru tudi v Douhtarju pod mous Iztoka Mlakarja), Danijel ni samo igralec. Malalan, ki je leta 1997 končal študij dramske igre in umetniške besede pod mentorstvom Borisa Cavazze in Jožice Avbelj na AGRFT v Ljubljani, je, kot je dokazal v nedeljo, tudi odličen pevec in glasbenik. Igrati zna saksofon, flavto in klarinet.

Po oddaji na Maraton
Dan po tv-zmagi smo Danijela ujeli po Maratonu v New Yorku. Da ne bo pomote, Malalan se ni podal na tek po Velikem jabolku, no, vsaj v resničnem življenju (še) ne. To je naslov predstave, v kateri je nastopil na matineji v tržaškem Stalnem slovenskem gledališču (SSG). Nekoč član SSG-ja je danes svobodnjak, ki sodeluje z različnimi slovenskimi gledališči, morda pa se ga spomnite tudi iz Košakovega Outsiderja.

Glede na to, da sta v oddaji zmagala in se bosta v naslednjem krogu pomerila z drugimi zmagovalci oddaj, smo Ylenio in Danijela povprašali, ali že razmišljata o naslednji skladbi. Razmišljata že, izbrala pa je še nista, pravita.

Tudi naslednjo nedeljo bo pestro
V nedeljo, 9. marca, bodo na odru svoj pevski in plesni talent predstavili tv-voditeljica in plesna kritičarka Barbra Drnač s 6Pack Čukurjem, strokovnjak za pomorsko pravo dr. Patrick Vlačič z Rudijem Bučarjem in novinar ter humorist Tone Fornezzi - Tof s Simono Vodopivec.

A. K.

Zmagovalni nastop Ylenie in Danijela
Danijel Malalan in Ylenia