Foto:
Foto:
Vsaka želi postati najlepša - toda uradno je to samo ena.
Na pisti so se predstavile vse kandidatke.

Mis Slovenije 2004 je 170 cm visoko 22-letno dekle iz Preserij, ki študira sociologijo, ljubi žgance z repo in pleše v plesni skupini.

Javnost je imela prvič doslej odločilni vpliv pri izboru najlepšega dekleta in obeh spremljevalk. S SMS-sporočili in televotingom so namreč gledalci prispevali 51 odstotkov vseh glasov, za ostale pa je poskrbela strokovna žirija, je pojasnil organizator izbora Zdravko Geržina.

Izbrane tudi mis interneta, fotogeničnosti in One

Na prireditvi v Cankarjevem domu so izbrali tudi mis interneta, Ines Fišer, mis revije Ona, Tanjo Hauptman in mis fotogeničnosti, ki je Sanja Štiberc.

Za naslov najlepše Slovenke se je poleg Žive, ki je za nagrado med drugim dobila avtomobil, potegovalo še 11 kandidatk. Pogoj, da se je dekle lahko prijavilo na tekmovanje, je slovensko državljanstvo; ne sme biti poročena niti kaznovana, mora biti brez otrok, visoka vsaj 165 cm in stara med 17 in 24 leti. V finalu izbora so bile tako še:

Admira Smajič, 17 let, Ljubljana
Anja Kolarič, 20 let, Sp. Duplek
Divna Levec, 23 let, Stari trg pri Ložu
Ines Fišer, 21 let, Muta
Maja Lepičnik, 21 let, Ljubljana
Nika Hreščak, 18 let, Postojna
Sanja Štiberc, 19 let, Podgorci
Tanja Hauptman, 19 let, Destrnik
Tanja Jurko, 23 let, Velenje
Teja Perjet, 21 let, Ljubljana
Tjaša Dornik, 20 let, Nova Gorica.

Izbor mis sveta letos na Kitajskem
Sklepno tekmovanja za mis sveta, ki je uradno najstarejše in najbolj ugledno lepotno tekmovanje na svetu, bo že 54. po vrsti. Konec decembra bo potekalo na Kitajskem. Najlepša Zemljanka bo domov odnesla preračunano 36 milijonov tolarjev.

Organizatorji pričakujejo, da bodo na letošnji prireditvi sodelovale predstavnice iz več kot 110 držav, saj so licenco kupili kar v 140 državah. Ob tem organizatorji napovedujejo, da si bo največji spektakel lepote po televizijskih ekranih ogledalo blizu tri milijarde ljudi.

Tina Zajc predala krono
Na lanskoletnem izboru za mis Slovenije 2003 je naslov najlepše Slovenke osvojila Tina Zajc iz Ljubljane. Mesto prve spremljevalke je takrat osvojila Sandra Makovec, druga spremljevalka pa je postala Nives Brauner.