Prava paša za oči ob kranjskem bazenu. Foto: RTV SLO
Prava paša za oči ob kranjskem bazenu. Foto: RTV SLO
Režiser Mitja Okorn in članica Makeup2 Eva Breznikar
Nikoli si ne bi mislila, da bosta kdaj skupaj tekmovala v vodi. Foto: RTV SLO

Pomerila so se tri moštva, vsako so sestavljali štirje znani Slovenci. V hudi konkurenci je na koncu zmagala štafeta v postavi: režiser Mitja Okorn, članica Makeup2 in nekdanja plavalna rekorderka Eva Breznikar, odlični judoist Sašo Jereb in še aktiven vrhunski plavalec Miha Koren.

Presenetljivo so premagali zvezdniško štafeto, ki so jo sestavljali nekdanji vrhunski plavalec Jure Bučar, vsem znani Peter Mankoč, nekdanja olimpijska plavalka Nataša Kejžar in nekdanja plavalka ter fotomodel Eva Jurca.

Tretje mesto je zasedla štafeta igralca Vita Rožeja, vrhunskega plavalca Aleša Aberška, kapetana slovenske vaterpoloreprezentance Žige Baldermana in plavalnega reprezentanta, specialista za mešani slog Marka Milenkoviča.

Zabava se je po štafetni tekmi, ki je bila prava paša za oči gledalcev, nadaljevala pozno v noč v enem izmed kranjskih lokalov. Športniki in znane osebnosti so dokazali, da imajo kondicijo ne le v vodi, ampak tudi za šankom, in dogovorili so se, da druženje čim prej ponovijo.

Na kranjskem olimpijskem bazenu je društvo Aktivček organiziralo prvo mednarodno tekmovanje za plavalne veterane v Sloveniji, torej za nekdanje plavalce. Slovenija bo prihodnje leto gostiteljica evropskega veteranskega plavalnega prvenstva, letos avgusta pa bo svetovno prvenstvo v San Franciscu, kamor se odpravlja tudi naša reprezentanca. Na tokratnem športnem dogodku se je pomerilo 80 nekdanjih plavalcev iz treh držav: Avstrije, Hrvaške in Slovenije.