Nudisti se bodo na sejmu seznanili z možnostmi preživljanja počitnic. Foto: EPA
Nudisti se bodo na sejmu seznanili z možnostmi preživljanja počitnic. Foto: EPA
Bodo nudisti drli tudi na sejem? Foto: EPA

Obiskovalci sejma naj bi se pred vhodom slekli - za oblačila in dragocenosti bodo na voljo posebne omarice. Na sejmu bodo tako izvedeli marsikaj o nudističnih kampih, potovanjih, rekreaciji in večernih izhodih. Organizirane bodo tudi delavnice in predstavitve tem v zvezi z nudizmom.

"Želeli smo narediti nekaj izvirnega," je povedal predstavnik sejma Rob Kwint. "Ugotovili smo, da bi imel nudistični sejem precejšnji trg. Na prvem sejmu, ki naj bi potekal od 1. do 5. aprila, se bo predstavilo kakih 80 stojnic."

Želijo si publicitete
Pobudnik mednarodnega nudističnega sejma v vasici Spaarnwoude pri Haarlemu je Uitgeverij Vizier, ki bo sejem pripravil v sodelovanju s popotniškim časopisom in spletnim portalom Campingvizier. Vizier je uvedel kartice Campingpas, s katerimi imajo nizozemski popotniki popuste pri kampiranju in počitnikovanju na Nizozemskem.

Niti Campingpas niti Campingvizier nista turistični organizaciji za nudiste. V projekt sta vstopili, ker si želita publicitete. Do zdaj naj bi preko spleta prodali preko 150 vstopnic.

Verjento bo potekal dvakrat letno
"Naslednji sejem je že načrtovan od 7. do 11. oktobra," je dejal Kwint. Dodal je še, da je koncept naletel na takšen odziv, da se bo verjetno odvijal kar dvakrat letno.