Sherlyn je indijsko javnost izzivala že s poziranjem za PETO. Foto: EPA
Sherlyn je indijsko javnost izzivala že s poziranjem za PETO. Foto: EPA

Poteza 28-letne manekenke, pevke in igralke je v Indiji sprožila številne kritike, saj je tam omenjena revija prepovedana. Borke za pravice žensk so jo obtožile, da s tem dejanjem izničuje njihov boj proti nasilju nad ženskami, poroča The Telegraph.

"Ali ni ironično, da se na eni strani ženske borijo za to, da ohranijo svojo nedolžnost, na drugi strani pa Sherlyn Chopra spodbuja voajerizem," se na svojem blogu sprašuje Gajatri Sankar in dodaja, da je s tem dejanjem zvezdnica prizadela številne ženske. Podobni komentarji so se pojavili tudi v številnih drugih medijih.

Gole fotografije naj bi slabo vplivale tudi na Sherlynino igralsko kariero, filmski kritiki pa so bili jezni, ker so jo pri Playboyu razglasili za bollywoodsko legendo, čeprav je igrala le v nekaj filmih, prepoznavna pa je postala z udeležbo v indijski različici oddaje Big Brother.

Igralka sama je na fotografiranje ponosna. "Postala sem prva Indijka, ki je gola pozirala za Playboy, in tega mi ne more nihče vzeti," je povedala in dodala, da njena mati še ne ve, kaj je storila: "Moja sestra je ponosna na moj dosežek. Svoji materi še nisem povedala, ampak jo bom obiskala in ji povedala, da me mora sprejeti takšno, kot sem." Revija z razgaljeno Indijko bo izšla novembra, ustvarjanje fotografij pa po besedah Sherlyn ni lahko delo: "Ni lahko gol pozirati pred fotoaparatom in še vedno izgledati dobro."