Serena je več kot očitno začela sprejemati svoje telo, saj se je pustila fotografirati povsem gola. Foto: ESPN
Serena je več kot očitno začela sprejemati svoje telo, saj se je pustila fotografirati povsem gola. Foto: ESPN

Serena, ki bo v ponedeljek spet postala prva igralka tenisa na svetu, je svoje običajne kose športnih oblačil odvrgla za posebno izdajo "Body Issue".

Za 28-letnico je bilo do zdaj znano, da nad svojim telesom ni bila najbolj navdušena: "Moja stegna - mislim, da so prevelika. Prav tako moje roke - za njih mislim, da so preveč mišičaste, preveč odebeljene." Kot je nekoč dejala sama, se zaradi tega pred ogledalom ni počutila samozavestno, a se je to očitno nekoliko spremenilo: "Želim, da se ženske zavedajo, da je to normalno. Lahko si katere koli velikosti pa si še vedno lep tako na zunaj kot navznoter."

Serena bo prvo mesto prevzela od zmagovalke Portoroža Dinare Safine, to se je zgodilo zaradi zmage v drugem kolu turnirja na Kitajskem proti Rusinji Ekaterini Makarovi.

Na domačem turnirju povsem izgubila živce
Kljub temu pa njen ponovni vzpon na teniški vrh ni bil brezmadežen - tik pred koncem polfinalnega srečanja Odprtega teniškega prvenstva ZDA prejšnji mesec proti Kim Clijsters se je Američanki namreč "utrgalo" zaradi dosojenega prestopa in posledične dvojne napake. Besna Serena je zagrozila linijski sodnici: "Prisežem pri Bogu, da bom pof... vzela tole pof... žogico in jo pognala po tvojem pof... grlu, prisežem pri Bogu!" Sodnica jo je zatožila, češ da ji je zagrozila, da jo bo ubila. Williamsova je protestirala, da kaj takega že ni rekla in da večina sodnikov sliši še veliko kaj hujšega. Dvoboj je izgubila, organizatorji pa so ji naložili 10.500 dolarjev kazni.