Boyega je najbolj znan po svoji vlogi v Vojni zvezd. Foto: IMDb
Boyega je najbolj znan po svoji vlogi v Vojni zvezd. Foto: IMDb

"Zares j***** sovražim rasiste," je igralec najprej zapisal na Twitterju. Na tvit, ki ima že 1,3 milijona podpornikov, so se nekateri zaradi ostrine in preklinjanja ostro odzvali. Igralec pa je na kritike odgovoril z dodatno obrazložitvijo. "Najbolj pa sovražim rasizem belcev do temnopoltih, ta rasizem je uničil svet."

V Minneapolisu že več dni potekajo protesti zaradi smrti Georgea Floyda. Foto: Reuters
V Minneapolisu že več dni potekajo protesti zaradi smrti Georgea Floyda. Foto: Reuters

To objavo so nekateri vnovič napadli zaradi specifičnih obtoževanj svetlopoltih prebivalcev ZDA, na kar pa je igralec odgovoril: "To je moj osebni račun, nisem tukaj, da bi bil primeren za otroke." Svoje misli je nato obrazložil še v viralnem videu, v katerem je pozval k rešitvi problema rasizma v ZDA, zaradi katerega je tudi sam trpel vse od rojstva. Za konec je dodal, da ga je zaradi omenjene objave klicala mama in mu dejala, da je dober fant.

Boyega ni edini zvezdnik, ki se je burno odzval na nedavno nasilno smrt Georgea Floyda. Njegovo objavo so med drugim delili Amber Riley, Yvette Nicole Brown in Dylan O'Brien, ki so igralca podprli. Svojo jezo so na družbenih omrežjih izrazili še Beyonce, Ariana Grande, Cardi B in Justin Bieber, ki je zapisal: "Slabo mi je zaradi tega dogodka. Jezen sem, ker je ta človek UMRL. Zelo sem žalosten, rasizem je zlo, ki ga moramo odpraviti. Uporabimo svoj glas!"