Richard Beymer kot Tony in Natalie Wood kot Marie v prvi filmski Zgodbi z zahodne strani iz leta 1961. Foto: AP

Film, v katerem bo zaigrala tudi Rita Moreno, z oskarjem nagrajena Anita iz izvirnega filmskega muzikala, naj bi začeli snemati poleti.

Po pisanju francoske tiskovne agencija AFP je bila Rachel Zegler izbrana izmed 30.000 latino igralk, ki so se udeležile videoavdicij za vlogo, ki jo je v filmu iz leta 1961 odigrala Natalie Wood. "Navdušena sem, da bom prevzela ikonično vlogo Marie ob tej izjemni zasedbi," je Zeglerjeva, dijakinja s kolumbijskimi koreninami, ki je Mario upodobila v srednješolskem muzikalu, povedala za filmsko revijo Hollywood Reporter.

Glavno moško vlogo, vlogo Tonyja, bo v remaku filma, ki je leta 1962 pobral več oskarjev, odigral že uveljavljeni Ansel Elgort, znan iz filmov Krive so zvezde in Voznik. Za vlogo Anite je Spielberg izbral broadwayjsko igralko Ariano DeBose, vlogo Bernarda bo prevzel David Alvarez, gledališki igralec Josh Andres Rivera pa bo nastopil kot Chino.

Še pred filmom je zaslovel muzikal na Broadwayu z zgodbo Shakespearovega Romea in Julije, postavljeno v svet newyorških tolp. Foto: AP

Spielberg proti "beljenju"

"Proces smo začeli pred letom dni in napovedali, da bomo za vloge Marie, Anite, Bernarda in China poiskali latino igralke in igralce," so Spielbergove besede povzeli ameriški mediji. Kot je še povedal, je vesel, da so izbrali igralsko zasedbo, ki odraža "izjemen talent raznolike ameriške špansko govoreče skupnosti".

V preteklosti so bile namreč uprizoritve omenjenega muzikala, pa tudi film iz leta 1961, večkrat tarča kritik zaradi "beljenja" oziroma izbiranja belih igralcev za vloge likov portoriškega rodu - tudi Natalie Wood je bila potomka ruskih priseljencev, in ne Latinskoameričanov.

Scenarist Tony Kushner je povedal, da bo predelava bližje izvirnemu broadwajskemu muzikalu iz leta 1957 kot filmu. V novi različici bo zaigrala tudi zdaj 86-letna Rita Moreno. Igralka je leta 1961 v muzikalu blestela v vlogi Anite, za katero je prejela oskarja. V priredbi ji je Spielberg dodelil vlogo Valentine, lastnice trgovine.

Rita Moreno in George Chakiris s svojima oskarja za najboljši stranski vlogi v Zgodbi z Zahodne strani. Foto: AP

Filmski muzikal Zgodba z zahodne strani z glasbo Leonarda Bernsteina ter v režiji Jeroma Robbinsa in Roberta Wisea je prejel deset oskarjev. Portretira generacijo na robu velikih družbenih sprememb, v središču pa je ljubezenska zgodba, navdahnjena s Shakespearovo klasiko Romeo in Julija.

V vlogi Marie iz Portorika je, kot že omenjeno, nastopila Natalie Wood, njen izbranec Tony je bil Richard Beymer, Bernarda, vodjo nasprotne tolpe in Anitinega fanta, pa je igral George Chakiris, sin grških priseljencev, in bil za svojo vlogo tako kot Morenova nagrajen z oskarjem.