Igralec režiserje vedno znova preseneti s svojo predanostjo in trudom, da bi vsaka njegova vloga izpadla čim bolj avtentično. V filmu Bes se je 34-letnik odločil za puljenje zoba, ker ni bil navdušen nad delom vizažistk. "Ne samo, da je zobozdravnika prosil, naj mu izpuli zob, tudi obraz si je porezal med snemanjem filma, ker je bil prepričan, da je tako prepričljivejši. Ran si ni oskrboval, saj ni želel, da bi se zacelile v času snemanja filma," je takrat pojasnil režiser David Ayer, ki z igralcem sodeluje tudi pri filmu The Tax Collector.

Tudi tokrat je Shia poskrbel za presenečenje, s katerim je precej olajšal delo vizažistkam, piše portal Fox News. Namesto da bi mu te prsni koš vsakodnevno poslikale z umetnimi tetovažami, se je igralec odločil za pravo. Novico je v intervjuju za Slash sprva razkril 52-letni Ayer, pozneje pa je fotografija zaokrožila še na družbenih omrežjih. "Je eden najboljših igralcev, vsaki vlogi je predan z dušo in telesom. Za film Bes so mu izpulili zob, za film Tax Collector si je dal potetovirati celoten prsni koš. Vlogi se popolnoma prepusti in nihče ni tako predan, kot je on," je pojasnil Ayer.

Režiser je v intervjuju komentiral tudi delo s "hollywoodsko smetano" – Bradom Pittom in Keanujem Reevesom. "Z Bradom ... Z njim potrebujete čas, saj je neusmiljen. Želi si poskušati drugačne stvari. Nikoli ne odide, dokler na snemanju ne pusti vsake kapljice znoja. Neverjetna delovna etika," je dejal. "Enako je s Keanujem. Vsi ti fantje imajo pravzaprav neverjetno osredotočenost in delovno etiko. Keanuja smo spravili na vrsto usposabljanj s strelnim orožjem in usposabljanj o kazenskem pregonu. Bil je osredotočen in iz dneva v dan je opravljal domače naloge, brez pritožb."