Glasba
slice
Lea Sirk odšteva dneve do odhoda v Lizbono
Novinarska konferenca slovenske evrovizijske predstavnice, 25. april 2018 ob 14:50 Drugi majski teden, ko bo na sporedu največje evropsko glasbeno tekmovanje, se nezadržno bliža, tekmovalci pa se bodo na pot seveda odpravili že prej. Med njimi tudi Lea Sirk. Pesem Hvala, ne!
21
Od Madonne do Janelle Monáe: kako se je razvijala ženska seksualnost v popu
23
23. april 2018 ob 13:54 Janelle Monáe je v svoji novi skladbi Pynk po letih izražanja seksualnosti, ki so jo v glasbeni industriji diktirali moški, postavila nov mejnik, kako se v glasbi omenja oziroma obravnava žensko telo.
Vrnitev Ariane Grande na odre slabo leto po tragediji v Manchestru
5
21. april 2018 ob 21:39 24-letna Ariana Grande se je leto po tragediji, ki se je zgodila po njenem koncertu v Manchestru, kot gostja presenečenja pridružila norveškemu didžeju Kygu na festivalu Coachella in s tem ...
V 29. letu starosti je umrl švedski DJ Avicii
63
20. april 2018 ob 19:42 Svetovno znan švedski DJ Avicii, čigar pravo ime je bilo Tim Bergling, je umrl v 29. letu starosti, je potrdila njegova predstavnica za odnose z javnostmi.
Kdo bo nastopil na letošnjem Festivalu urbane kulture v Ljubljani?
3
19. april 2018 ob 17:26 15. in 16. junija bodo ritmi koncertnega dela Festivala urbane kulture preplavili Tobačno mesto.
Založba sporna nemška raperja vzela v bran, hkrati napovedala kampanjo proti antisemitizmu Po škandalu s podelitvijo nemške glasbene nagrade echo raperjema Kollegahu in Faridu Bangu, katerih nekatera besedila so v nekaterih pesmih antisemitsko naravnana, je zdaj založba BMG , s katero ...
12
Foto: Varnostnik Eda Sheerana navdušil družbena omrežja Oboževalci, ki bi radi prišli blizu britanskemu glasbeniku Edu Sheeranu, morajo najprej priti mimo njegovega varnostnika Kevina Myersa, ki pa je v zadnjem času navdušil uporabnike družbenih omrežij.
6
Popevka 2018: Kdo izmed stotih se je uvrstil na festival? Lani je na festivalu Popevka slavila Nuška Drašček z živahno skladbo Tak dan. Kdo bo njen naslednik, bo znano septembra, v "igri" pa ostaja še 12 izvajalcev.
7
Skupina na podelitvi nagrad po odru potresla pepel umrlega člana Podelitev novozelandskih glasbenih nagrad taite nas ne bi zanimala, če se ne bi zgodilo nekaj nenavadnega - člani skupine Headless Chickens so ob prevzemu nagrade po odru potresli pepel preminulega ...
3
Nagradna igra: Z MMC-jem na Spring Break Festival v Poreču Če želite prvomajske praznike preživeti ob glasbi, zabavi in druženju, je Collegium Spring Break v Poreču - Lanterni odlična ideja. Z malo sreče boste lahko v Istri uživali brezplačno.
Kendrick Lamar in njegova zgodovinska osvojitev Pulitzerjeve nagrade Ameriškega raperja Kendricka Lamarja, ki ga sicer slavijo tako kritiki kot poslušalci, so na včerajšnji podelitvi Pulitzerjevih nagrad nagradili v glasbeni kategoriji, s čimer je postal prvi ...
7
SZA: popzvezdnica prihodnosti, ki je sanjala o olimpijskih igrah Je svetovna zvezda v nastajanju. Letos se ji je izmuznilo pet grammyjev - vsi na račun prvenca Ctrl.
5
Od Coachelle do Beychelle v treh dneh - Beyoncé postavila nov mejnik Beyoncé je postala prva temnopolta izvajalka, ki je nastopila v najelitnejšem terminu festivala Coachella.
20
V Dvorano slavnih rokenrola nazadnje sprejeli tudi skupino Bon Jovi V Dvorani slavnih rokenrola si je svoje mesto po letih čakanja končno prislužila tudi priljubljena glasbena skupina Bon Jovi.
16
Video: Jezikovni babilon - evrovizijska pesem v 34 jezikih Saara Aalto, finska predstavnica na letošnji Evroviziji, se je domislila odlične promocije svoje pesmi Monsters - zapela jo je kar v 34 jezikih, ki so doma na evrovizijskem odru, tudi slovenskem.
6

Nove note
link
Futurski: Za našo glasbo ni računalnika. Z roko spreminjamo vsak filter posebej.
10
22. marec 2018 ob 06:25 "Trip", ki ga doživiš med vožnjo po prazni avtocesti sredi noči, za nekatere. Nežno, zasanjano risanje glasbenih pokrajin, za druge. To so Futurski - sveži val domačega synthpopa.
Več novic ...
Izbor
Anketa: 24. februar 2018 ob 22:28

Ste zadovoljni z zmagovalno skladbo Eme 2018?

Da.
Ne.
Ne morem se odločiti.
Arhiv
Kazalo