Kitarist Daniel in basist Alen sta za MMC razkrila, da skupino po delovnem poletju čaka delovna jesen. Foto: Spletna stran skupine
Kitarist Daniel in basist Alen sta za MMC razkrila, da skupino po delovnem poletju čaka delovna jesen. Foto: Spletna stran skupine
BFM so neradi kot vsi ostali

"En, pa še ta je na pol popisan. Gor piše štiri litre refoška in en bogat velik sendvič," je na njegova vprašanja odgovoril basist Alen Steržaj. In kot je povedal Daniel, jim je skoraj vseeno, samo da je "žur".

Prva polovica tega leta je sicer za člane skupine minila po ustaljenih tirih: nastopi, med drugim na Brucu 09, zabavi po maturantski četvorki in nazadnje – pred njihovim poletnim 14-dnevnim dopustom – na belokranjskem festivalu Schengenfest.

"Skratka, drugo leto bo malo drugačno," je 14. maja na velikem koncertu v ljubljanskih Križankah napovedal letošnje slovesno leto pevec Grega Skočir. Big Foot Mama bo 14. septembra uradno dopolnila dvajset let svojega delovanja.

V priloženem videoposnetku si oglejte MMC-jev pogovor z Alenom in Danielom.
In kot je že takrat napovedal Grega, bodo ob vstopu v drugo desetletje delovanja člani skupine posneli dokumentarni film. "Prav zaradi tega, ker se vsi odločajo za neke koncerte, smo hoteli mi poskusiti v drugo smer," je za MMC komentiral njihovo potezo Daniel.

Še vedno se trudijo biti drugačni
Dokumentarec bo po besedah Alena dokončan jeseni. "14. septembra se pa začne promocija tega filma, ki bo na sporedu malo kasneje," je povedal basist. Promocijo filma bodo pospremili z izdajo nove skladbe. "Po filmu lahko pričakujemo en čisto nov single. Ravno zdaj smo bili v studiu in snemali dva nova komada," je še razkril Alen.

Nova skladba po besedah Daniela napoveduje na neki način tudi novo ploščo, ki bo predvidoma izšla prihodnje leto. "Ne vemo, če bomo mi kot ostali izvajalci, ker neradi počnemo to, kar počnejo ostali, ampak glede na razmere, ki prevladujejo na glasbeni sceni, kar se tiče radijskih postaj in tako naprej, bomo najbrž dali nek poudarek tudi singlom," je na MMC-jevo vprašanje, ali se bodo Big Foot Mama pridružili nizu izvajalcev, ki raje kot albume izdajajo single, odgovoril Alen.

Morje, delo, delo in delo
"Delo nas čaka," je bil odkrit Daniel. "Garanje," ga je v smehu dopolnil Alen. Še pred tem pa gre večina članov bo besedah Alena na morje. Nato pa ima skupina do oktobra že vse konce tednov zasedene, prav tako pa jih čaka še dokončanje singla.

BFM so neradi kot vsi ostali